Grime / dubstep la Arenele Romane cu Benga

06 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

Cu Orbital in cap (click pentru poze) ajung vineri noapte la Arenele Romane, unde avea loc evenimentul cu Benga, Virus Syndicate, TRG si Tomasan. Desi pentru doar cateva sute de oameni care stiau pentru ce sunt acolo, atat Virus Syndicate cat si Benga au stiut sa intretina atmosfera si, cel mai important, sa tina oamenii pe ringul de dans.


Desi in Romania dubstep-ul de abia acum incepe sa se contureze ca o scena unitara, evenimentele din ultimele luni (atat din 2008 cat si din 2009) au facut posibil ca acest curent sa devina si la noi cunoscut. Exista putini promoteri care sa incerce asa ceva, iar publicul caruia se adreseaza este, inca, destul de putin numeros.


In intoxicarea de subgenuri ale house-ului, portia de live cu Benga si Virus Syndicate a fost ca o gura de aer proaspat. TRG, cel mai reprezentativ artist roman al acestui curent, a fost in forma, urmat de catre Virus Syndicate si apoi Benga.Ritmurile de dubstep au fost colorate de vocal-urile celor de la Virus Syndicate, din care nu prea se intelegea nimic; nu ca ar fi fost mare lucru de inteles. Benga a intrat in apluzele celor cateva sute de participanti, a chemat publicul in fata scenei si a incercat sa-i tina pe toti conectati la acelasi ritm. Muzica a fost "de gustibus", insa la sunet se putea lucra ceva mai mult.Un big-up merge si la proiectiile video, foarte vizibile pe cele doua ecrane mari de pe scena.


foto: tillate.ro


Popup detector