Sunwaves 6 - 'va rugam sa va lasati grijile aici'

17 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Unii asteapta acest eveniment cu sufletul la gura de multe saptamani. Altii doar de cateva zile, iar altii se hotarasc in ultimul moment sa vina. Cert este ca, de la o editie la alta, Sunwaves a crescut din ce in ce mai mult, iar lipsurile de la primele editii au inceput sa fie astupate la ultimele. Se poate spune ca Sunwaves 6 a fost apogeul de pana acum, cel putin daca ne luam dupa numarul de participanti.

La prima vedere, line up-ul a fost alcatuit luand in consideratie masele de oameni. Luciano, Richie Hawtin, Marco Carola, Audiofly sau Steve Lawler sunt retete de succes pentru un eveniment, asa ca daca nu vrei sa te trezesti cu un club aproape gol (vezi Wighnomy Brothers @ Kristal sau Preoteasa, Kevin Saunderson @ Studio Martin, Zip @ La Mania si zeci de alte cazuri asemanatoare), cu o gaura maricica in buget si cu multe dureri de cap, stii ce ai de facut.

Spun la prima vedere, insa muzica a fost buna cam prin toate corturile prin care am umblat. Un artist vechi nu este neaparat un artist depasit, pentru ca are intotdeauna la indemana cateva “secrete” ascunse in case sau in laptop, pe care ti-e mai mare dragul sa dansezi cand le (re)auzi la fata locului.

Au avut puncte bune Richie Hawtin, Carola si Luciano - cei mai importanti dintre headlineri. Am mai prins un pic din Gojira, care “rupea” pe la 1 si jumatate avand in fata lui un public numeros; in acelasi cort (Break Me), s-a tinut a doua zi si after-ul, cu Kozo, El Cezere si Barem (probabil si altii, insa atat am prins).Vezi poze de la Sunwaves 6 AICI!


Vezi poze de la Sunwaves 6 Warm Up Party @ Kristal Club Mamaia aici!


Corturile la care au mixat Luciano / Raresh (scena Maria Maria) si Richie Hawtin / Marco Carola (scena M_Nus) au fost cele mai populate, dupa cum era de asteptat; de fapt populate e putin spus, pentru ca au fost pline ambele. Ma gandesc ca nisipul dintre corturi s-a tocit de cat au alergat clubberii de la o scena la alta.

Orice s-ar spune, Sunwaves este cam cel mai important eveniment de profil care face bine si turismului; anul acesta parca au venit mai multi straini ca niciodata, care cheltuie destul de multi bani in Romania.

Sunwaves a crescut ca un copil si a invatat din greseli. Anul acesta, pentru a intra treceai prin trei filtre diferite, existand si porti diferite. Intrucat perimentrul festivalului este destul de mare, faceai ceva timp de la o scena la alta, iar unul din lucrurile deranjante a fost ca nu a existat un orar aproximativ al artistilor.
La Sunwaves nu vii neaparat pentru muzica. Daca vrei eveniment / festival cult, du-te la Rokolectiv. Aici este vorba mai degraba de acel spirit special pe care a inceput sa il capete acest eveniment. La fel cum scrie si pe cosurile de gunoi de la Mc, Sunwaves este locul in care iti lasi grijile si frustrarile acumulate de-a lungul mai multor luni. Strambi din nas cand afli de line up, insa intr-un final tot aici tragi, de parca te-ai bucura de un guilty pleasure. Ii intalnesti pe toti ceilalti ca tine, cunostii altii noi, revezi oameni pe care nu i-ai mai vazut de ani de zile. Dansezi pe rupte pe o muzica ce poate ca acasa iti suna altfel si te amuza teribil cand in jurul tau vezi ca toti sunt ca si tine.

Vezi poze de la Sunwaves 6 AICI!


Vezi poze de la Sunwaves 6 Warm Up Party @ Kristal Club Mamaia aici!


Reveniti maine pe site pentru filmari din cadrul evenimentului. Discuta pe Forumul BF, AICI.


Popup detector