A 15-a editie a festivalului clujean Delahoya

30 Mai 2011 Beat Factor BeatFactor

Daca cineva a avut vreo data indoiala ca festivalul Delahoya este inrudit cu ploaia, credem ca acum acest aspect e cat se poate de clar. Din ultimii sapte ani de Delahoya, sase au fost cu ploaie. Sigur, trebuie sa fim corecti, o zi a fost cu ploaie iar una cu soare, insa ce ploaie! Furtuna, strazi inundate, canalizari care n-au facut fata potopului, grindina, etc..


Organizatorii si-au luat insa masurile de rigoare si au asigurat publicului ce urma sa vina la cortul imens din parcarea Polus inclusiv podele care sa-i fereasca de apa ce se scurgea pe sub acestea. Artistii si-au facut pe rand simtita prezenta la pupitrele scenei Delahoya, iar publicul a venit treptat pe masura ce ora devenea mai tarzie in noapte. Au mixat, in ordinea aparitiei, rezidentul Midi - Mihigh, berlinezii Tagtraumer si Michael Placke, reprezentantul Drumcode - Par Grindvik (pentru prima data in Romania), Tres Puntos intr-un back-to-back cu Par si cel de-al 2-lea rezident Midi, Kid Chriss.


Chiar daca situatia meteo a redus din numarul asteptat de participanti din prima seara, cei prezenti s-au simtit foarte bine, sunetul a fost la inaltime iar muzica a fost una speciala axata preponderent pe techno in partea de main-time.


Dupa o zi de sambata foarte insorita, a doua noapte promitea cu adevarat sa fie ziua principala a festivalului asezonata cu cele mai bune ingrediente specifice unui eveniment reusit: vreme buna, artisti buni, sound-system de calitate, lume multa, voie-buna, etc, etc. Si exact asa a fost sa fie. Lumea a venit cu mult chef de distractie pregatita sa creeze atmosfera specifica festivalului Delahoya, ocupand aproape toti cei 1000 mp de cort.


Muzical vorbind, noaptea a fost inceputa de Just D’Light urmat de maghiarul Julian si apoi de artistul Skills si totodata rezidentul festivalului - Horace Dan D. pe linia techno care-l caracterizeaza inca de la inceputurile carierei sale. Au urmat baietii de la Suie Paparude care, asa cum ii stim cu totii, au tinut cu mainile in aer publicul prezent. Dupa show-ul celei mai vechi formatii romanesti de muzica electronica, au urmat invitatii principali ai serii: Freestylers DJs, care, asa cum au promis, au realizat un show aparte la 2 mixere, 3 playere si cateva device-uri. Combinatia de dub-step, break-beat, drum’n’bass pigmentate cu multe insertii electronice old-school a fost clar pe gustul majoritatii celor prezenti sambata noaptea la Delahoya.


Dupa show-ul londonezilor de la Freestylers a urmat in stilu-i caracteristic, Gojira. Noaptea a doua a fost inchisa de un alt artist Skills - Filipash cu un set ce a imbinat techno-ul cu stilul Berghain. Pe scurt, citam o participanta la eveniment: “A fost bestial! De mult nu m-am mai distrat asa de tare si n-am mai ascultat muzica excelenta toata noaptea!”.. Sa amintim si de cele doua dupa amieze de Workshop (dj-ing, producing, foto, vjing, fashion & hair-styling) care au reunit artisti foarte interesanti ce au facut mici demonstratii de virtuozitate si care, speram noi, vor atrage in anii urmatori alti artisti cu noi viziuni asupra artelor.


Din nou muzica si tinerii au invins conditiile meteo potrivnice si in ciuda crizei care ne afecteaza pe toti, ne-am reunit cu totii sa celebram anul XV de Delahoya.


Text de Delahoya Fest / CRS


Poze din prima seara aici


Poze din a doua seara aici


Popup detector