Intalnire cu muzica - I
22 Martie 2010 | dragos_george.stan

                        Cred ca eram intr-un stadiu embrionar cand am facut cunostinta cu muzica. Taica-meu e unul din cei mai mari flautisti pe care i-a dat tarisoara asta, dar nu a reusit sa plece si sa ramana prin strainatate pt. ca i-au pus comunistii si cu securitatea bete in roate. Ma rog, oricum asta-i alta poveste. Si cum spuneam, cum eram eu asa la stadiul de embrion il auzeam pe taica-meu repetand/studiind acasa.

                         Dupa ce am reusit sa ma dezvolt si sa ies la suprafata, bunica-mea ma tinea langa ea atunci cand asculta romante, iar eu stateam foarte linistit si ascultam. A mai trecu ceva timp si taica-meu a inceput sa-mi puna la pick-up marea muzica a lumii: de la Bach la Rachmaninov, Stravinski, Hachaturian etc. M-a dat saracu la pian, dar din pacate nu s-a lipit nimic de mine (cred ca eram prea puturos-de fapt sunt sigur ca asta a fost cauza). Nu am vrut sa fiu comparat tot timpul cu el, asa ca m-am apucat de sport.

                         Cand am plecat in primul cantonament (aveam 11 ani) am fost cu maica-mea in oras sa-mi ia diverse lucruri pt deplasarea de 2 saptamani. In magazinul din care mi-a cumparat tricouri, chiloti si sosete era si un stand cu casete. M-am rugat de ea sa-mi ia si mie un album Queen (citisem intr-o revista ceva despre trupa asta, habar n-aveam cum canta) " Innuendo". Cu chiu cu vai mi l-a cumparat ai eram tare bucuros.

                         Ajuns in cantonament, la Neptun, am gasit o taraba cu muzica (Casetarie!!!) si mi-am mai cumparat un album Queen-The Miracle. M-am intors din cantonament, a inceput scoala, ai mei imi dadeau bani de autobuz si de mancare, iar eu ma duceam pe jos la antrenament, nu-mi luam nimic de mancare, ma intorceam pe jos si teancul de casete se marea pe zi ce trecea. La un moment dat maica-mea saraca credea ca m-am apucat de furat. I-am explicat cum statea treaba si s-a linistit.

                          In vacanta de vara parintii ne dadeau mie si sora-mii bani sa ne luam ce ne trebuie pt. scoala. Sora-mea, fiind mai constiincioasa, isi lua de toti banii rechizite. Eu imi luam de jumatate din bani rechizite si de restul casete. Ma gandesc daca sora-mea o mai fi avand caietele alea. Nu cred!

                          Cea mai tare faza a fost cand mi-am luat primul cd, cu toate ca nu aveam la ce sa-l ascult! Dar asta si multe altele, data viitoare! 



Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod

Comentarii


22 Martie 2010 | naruto

Draguta & amuzanta povestea, astept continuarea :)
raspunde la acest comentariu

Popup detector