DAN CLAUDIU VORNICELU
22 Iunie 2010 | dragos_george.stan

S-a sinucis. Nu stie nimeni de ce ( cu toate ca toti isi dau cu parerea, cauza care a acastigat detasat este dragostea!!!). Am cautat pe net sa vad cati au scris in ultima perioada despre artistul D.C. Vornicelu si cati despre sinucigasul D.C. Vornicelu. Din 10 pagini am gasit 4 articole care vorbeau despre artistul D. C. Vornicelu.

Am fost curios daca emisiunile de cacat din Romania gen happy hour si aia a lui madalin ionescu ( nu-mi vine in cap acum ) vor vorbi despre marele si tarele si de ce oare s-a sinucis. Cat omul a fost in viata si puteau sa-l asculte, sa-l mediatizeze,  n-au stiut de el. E totusi destul de greu sa faci rating cu un artist adevarat: in primul rand pt. ca ei traiesc in lumea lor: muzicanti, pictori, sculptori, scriitori etc. Sufera de un soi de autism.

Am avut bucuria sa-l descopar pe D.C. Vornicelu la inceputul anilor ’90, la Festivalul Enescu. Acum 3 ani l-am vazut si ascultat la Buzau, cantand alaturi de Ars Magna ( asta e un proiect al lui taica-meu ) si mi-a lasat impresia unui mare artist, cu o mare sensibilitate si cu trairi foarte intense ( asa cum au dealtfel artistii adevarati, nu  manelistii, guristii si guristele care sunt mari vedete pe la televiziunile astea pline de cultura de masa!!!!!!!!!!!).

Pe D.C. Vornicelu l-am omorat cate putin cu totii, noi compatriotii lui. De ce? Pt. ca in Romania se promoveaza prostul gust, proasta crestere, mitocanismul si suntem condusi de analfabeti grobieni care hahaie din orice prostie pe care o aud. Ce pretentii sa ai la popor cand presedintele tarii n-a terminat de citit Levantul lui Cartarescu in 5 ani? Traim in plin communism: valorile sunt tinute in anonimat, isi castiga banii pt. traiul zilnic din diverse meserii, avem intelectuali cu limba suava care presteaza in diverse ascunzisuri, intocmai ca in perioada comunista.

Ganditi-va un pic si-o sa va dati seama de ce s-a sinucis DAN CLAUDIU VORNICELU! Sa ne/le fie rusine! Dumnezeu sa-l ierte! 

P.S.: Am avut un coleg care-si lua cu el in cantonament si in deplasari culegerile de matematica! Asta era placerea lui, asa se relaxa el. Restul colegilor ii spuneau ca-i prost. I-am intrebat daca asta era prost (  fusese la nu stiu cate olimpiade, fusese olimpic - a juns medic neurolog!!!! ) , cat de prosti puteau fi ei, sau daca era un termen care sa-i defineasca – probabil cei mai prosti. Cam asta e Romania!   



Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector