Ursarii electro in Expirat

11 Decembrie 2006 Beat Factor BeatFactor

Miercurea aceasta clubul Expirat va avea parte de o reprezentatie unica. Shukar Collective vor fi prezenti alaturi de Marika, si fireste DJ Vasile. Cei care nu au drum prin Cismigiu pot asculta totul online, la radio Alternativ. Concertul va fi urmat de un DJ set semnat Marika.

Conform Ziarul, cea mai exotica familie muzicala din Romania este formata din DJ profesionisti si tigani ursari si poarta numele de Shukar Collective. Primul album se numeste Taves Bahtalo! si poate fi incadrat intr-un registru electro-gypsy. La numai doua saptamani de la iesirea pe piata, Taves Bahtalo se afla pe locul 4 in topul vanzarilor. De altfel, albumul a fost reeditat de 3 ori in prima jumatate de luna. Ideea de Shukar Collective a aparut dupa ce DJ Vasile si Dreamdoktor au auzit cateva piese originale Shukar si i-au vazut pe Napoleon, Clasic si Tamango in actiune intr-un club de jazz din Bucuresti. Shukar Collective inseamna: DJ Vasile, Matze, Dan Handrabur, Mitos Micleusan, Vlaicu Golcea, Marius Matesan si bineinteles Napoleon, Clasic si Tamango.

Muzica Shukar se trage de acolo de unde vocea umana este perceputa ca instrument. Onomatopee, respiratii intretaiate, strigaturi, linguri de metal, table si bucati de lemn, toate fac parte din sonoritatile shukare. Chiar daca au renuntat la cresterea ursilor, tiganii ursari si-au pastrat muzica nealterata, cea mai buna scoala fiind traditia. Ei isi acompaniau cu vocea si cu instrumentele lor primitive animalele pe care le duceau cu ei intr-un continuu periplu. Cativa dintre ei cantau din voce si la percutii improvizate in jurul ursilor care dansau in mijlocul lor.


Popup detector