Showcase de la LocalRec in septembrie si octombrie

27 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Toamna aceasta vine cu vesti bune pentru artistii din spatele label-ului romanesc Local Records. In lunile septembrie si octombrie va avea loc un showcase in patru orase - Berlin, Viena, Londra si Barcelona.


Local Records este label autohton de muzica electronica, care isi propune sa promoveze producatori romani si sa creeze un sound local romanesc.


“Local” functioneaza sub licena Creative Commons, cea mai de bun simt modalitate de licentiere, iar releasurile vor fi in marea lor majoritate digitale, iar uneori pe format fizic.


'Impartirea' artistilor este urmatoarea: in Berlin vor presta Vlad Caia, Cristi Cons si Inner; in Viena Cosmin TRG, The Model si Alien Pimp, in Londra Silent Strike, Sillyconductor si Bogdan, iar in Barcelona vor performa Makunouchi Bento, Minus & Ion si Poor Relatives.


La petrecerile respective vor fi impartite si CD-uri cu compilatia Buzz.ro. De altfel, cd-urile vor fi expediate si catre case de discuri, organizatori de evenimente, artisti si jurnalisti straini. CD-ul este insotit de un booklet ce prezinta scena electronica romaneasca, platforma LocalRec.RO, artistii si licentele de tip Creative Commons.


Proiectul se desfasoara ca urmare a finantarii castigate de catre Organizatia Romana pentru Drepturi de Utilizator (ORDU), din partea Institutului Cultural Roman, prin Programul Cantemir, sesiunea 2010-2012. Programul Cantemir - Initiat in 2006, este programul de cofinantare al ICR pentru proiecte culturale desfasurate in strainatate. Prin finantarea oferita, ICR vizeaza cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romane in strainatate, precum si incurajarea cooperarii culturale si a dialogului intercultural.


Mai multe detalii despre acest showcase, in curand. Informatii despre label puteti gasi si pe localrec.ro.


Popup detector