Release nou la Local Rec - de la Ion

15 Septembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

ION semneaza cel de-al doilea release LOCAL RECORDS, numit "SCHUTZHAFT*" (protectie preventiva - sistem pseudeolegal de a aresta oamenii nedoriti). EP-ul se asculta si se descarca gratuit pe siteul LocalRec.RO.


“Titlul EP -ului si numele celor cinci piese sunt mai mult un joc in contextul politic depresiv actual in care toate proiectele ideologice au esuat si ultima utopie a ramas un capitalism morbid care inca traieste, desi e mort”, explica artistul.

Muzica de club si techno-ul in special au atrofiat orice dimensiune politica a muzicii electronice underground, life-style-ul ce insoteste azi clubbingul, asa cum sustinea Terre Thaemlitz, e un soi de de escapism tribal. Ne consumam anxietatile in marsuri de 4 pe 4, prelungim starea asta decerebrata la adapostul senzatiilor tari ale bass-ului si ale substantelor. In acest mediu este nevoie de ambiante sonore surprinzatoare, de texturi rafinate, de melodie distanta repetitiva, de psihedelism autentic, de ce-a mai ramas din soul, pentru a incerca o meditatie superficiala, fara sambure mistic.

Desi club-oriented, dub techno, deep house, acest EP incearca un demers muzical mai complex, la limita granitelor. Este format in proportie de 90% din surse audio si instrumente agonisite de-a lungul timpului si profita de limitarile acestora.

EP-ul va aparea si in format fizic la sfarsitul lunii, in 300 de exemplare destinate promovarii. Toate releasurile LOCAL RECORDS au licenta Creative Commons, adica pot fi sharuite, mixate, remixate sau semplate atat in online, cat si in offline.


[LCL03] Ion – Schutzhaft* EP by Local Records

Coregraf si performer, cand vine vorba de muzica si de productie, ION iti tine atentia treaza, precum dansatorii pe scena. Este fin, dar hotarat. Stie exact unde te duce si te poarta lin intr-acolo, intr-un rezultat sonor contaminat de influente din muzica clasica, blues si rockul anilor ’60.

Autodidact perseverent, a inclus basul in majoritatea productiilor de pana in prezent, si in cele scoase la Patpong si DubkKaft Records. Experimenteaza foarte mult cu atuurile sale muzicale. Se joaca cu instrumente intr-o trupa de rock psihedelic, inregistreaza soundul local prin sesiuni de field recording, iar cateodata surprinde cu o investigare afectiva a celui mai important mijloc de comunicare in Romania inainte de ’89: radioul. Adica, o sesiune live de manipulare a undelor de radio, de sampling si filtrare, evitand FM-ul.


Popup detector