Se lanseaza Local Records, label romanesc de muzica electronica

07 Iunie 2010 Create It BeatFactor

Se lanseaza Local Records, label autohton de muzica electronica, care isi propune sa promoveze producatori romani si sa creeze un sound local romanesc, anunta freshgoodminimal.ro: vineri, 11 iunie, pe terasa la MNAC, after Street Delivery.


Vom asculta live artistii care vor scate primele trei releasuri Local: Bogdan, Minus si Eusebio cu trupa:el la synth/keyboards/vocoder/chitara Waar la laptop-uri (beat-uri, loop-uri, efecte), Tebatman la tobe si percutii, iar Emil Ivanescu la flaut si la chitara.


Evolutia scenei este indubitabila cand vine vorba de atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei.


In Romania, numarul acestora a crescut exponential de-a lungul a 15 ani. In prezent, ei exista disparat si sunt cunoscuti numai in cercuri mici. Publicul nu este constient de existenta lor si nu ii percepe ca o miscare.


Succesul acestora se bazeaza pe perseverenta, dar este considerat un noroc, rezultatul unei relaiti personale, un act singular si atipic si nicidecum un model de reusita. Aceasta lipsa de comunitate si de perpective (sansa de a fi auzit pe o scara mai larga, de a avea succes local si internaional, de a fi apreciat, sustinut si promovat), descurajeaza pe oricine ar vrea sa o ia pe calea muzicii electronice.


In acest context apare “Local Records” - primul tau label, cel prin care iti anunti prezenta si te faci auzit atat in tara, dar mai ales in strainatate, intr-un mod mai coerent, mai sistematizat si intr-o forma mai buna decat s-a facut pana acum.


“Local” isi propune sa creeze o comunitate artistica de interese comune, si sa descopere soundul nou romanesc, prin incurajarea producatorilor “de dormitor”, care deocamdata nu au motivatia necesara de a persevera si de a iesi in fata ca sa-si arate potentialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim!



“Local” functioneaza sub licena Creative Commons, cea mai de bun simt modalitate de licentiere, iar releasurile vor fi in marea lor majoritate digitale, iar uneori pe format fizic.


E iluzoriu sa credem ca am putea vinde ceva. Majoritatea producatorilor actuali isi prezinta lucrarile liber pe internet si spera sa fie auziti de cat mai multa lume. Evolutia financiara urmeaza natural, important e sa fii ascultat. De aceea, in ziua de astazi, pentru o casa de discuri este insemnat sa stie cu cine sa vorbeasca despre fiecare release exact acolo unde conteaza, printre labeluri, magazine, reviste, bloguri, artisti, critici si organizatori de evenimente.


Primele trei release-uri Local vor fi:


[LCL01] Bogdan - Human Thermodynamics

[LCL03] Eusebio - One

[LCL02] Minus – 95


Popup detector