Un nou EP Local Records! - Minus - 95

20 Iulie 2010 Create It BeatFactor

MINUS semneaza cel de-al doilea release LOCAL RECORDS, "95". EP-ul se asculta si se descarca gratuit pe siteul LocalRec.RO. Numai in pachetul zip exista o piesa bonus.


EP-ul “95” este foarte ancorat in stilurile cele mai contemporane de muzica, dar nu neaparat si cele mai batatorite: trece prin wonky hip-hop si ajunge la hauntology.


Folosind din plin samplingul, EP-ul reuseste sa fie extrem de personal (si astfel original), printr-o recuperare/revizitare critica a ceea ce ne face pe toti deosebiti: istoriile personale si mediul in care ne-am format.


Nu ar fi putut sa sune asa decat circumscris unor locuri - Constanta si Bucuresti - dar si unor timpuri foarte clar definite - anii 90-2010. "95" are energia unei discoteci din Costinestiul anilor '90, retraita dintr-un post-rave din 2010. E ca Ciresarii dupa un weekend in Berlin.


Este o lectura a trecutului si a individualitatii prin prizma prezentului si a globalului. Spune o poveste profund personala, dar reuseste sa ne implice pe toti in ea, sa ne faca sa intrebam ce ne face sa fim ceea ce suntem. Este un trip prin propria-ti istorie. Un mix complex de elemente intr-un echilibru seducator care, desi suna usor si de vara, poate fi ascultat si in cele mai depresive ierni.


Minus Hasdeu by Local Records


EP-ul va aparea si in format fizic, in 300 de exemplare, alaturi de primul release LOCAL RECORDS, EP-ul lui Bogdan, “Human Thermodynamics”.


MINUS este prezent pe scena romaneasca de cinci ani, fie ca e vorba de muzica pe Game Boy, de dub, hip-hop, skweee sau de improvizatii psihedelice impreuna cu Ion. Dupa trei EP-uri la netlabelul romanesc Arhiva7, prezenta la Red Bull Music Academy si la Sonar 2010, cea mai mare bucurie nu este ce a reusit pana acum, ci faptul ca evolueaza atat de spectaculos.


Pentru MINUS, live-ul este o parte importanta a procesului de creatie. Deseori ia bucati de piese neterminate si le combina intre ele pe loc, in functie de reactia sa si a publicului. Setul evolueaza organic de la un concert la altul si adauga de fiecare data ceva nou. Deseori, copilaria la malul marii ii este sursa de inspiratie. Bass, glitch si synth funk intr-un jam session live.


Puteti descarca EP-ul de pe site-ul oficial.


Popup detector