Prima editie IMS a adunat nume ca Pete Tong, Mark Brown si Radioslave

18 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Prima conferinta International Music Summit a strans la un loc artisti, producatori, jurnalisti, oameni de radio,etc din intreaga lume si s-au dezbatut subiecte din industria muzicii electronice precum Live vs Labels, Ibiza The Year of Change? sau DJ Mag Top100.

Scopul primului eveniment International Music Summit a fost sa stabileasca un forum si o comunitate internationala si sa se adreseze iubitorilor de muzica electronica din toata lumea. Pentru o asociere buna intre distractie si afaceri, conferinta s-a stabilit in capitala neoficiala a muzicii dance, in Ibiza.

O multime de titani si seniori ai muzicii s-au intrunit pentru a dezbate si discuta despre viitorul industriei muzicii electronice, iar din randul artistilor nu au lipsit nume ca Pete Tong, Francois K, Layo & Bushwaka, Radioslave, Tom Middleton sau Mark Brown.

Prima dezbatere s-a numit Synch or Swim? si a fost moderata de Kerri Mason de la revista Billboard. Bruno Roussel, care a lucrat la show-uri din America precum Six Feet Under si Medium a dat cateva ideei foarte interesante alaturi de Jason Bentley de la radio KCRW. In final, Tom Middleton a tinut sa arate cum a compus piesa care este acum imnul IMS.

Cea de-a doua discutie, Ibiza: The Year of Change? Este ceva memorabil deoarece este prima data cand promoterii din Ibiza au stat impreuna cu membrii consiliului sa discute despre noile legi din insula. Fara after-hours, fara petreceri ziua. Totul a decurs normal pana ce Andrea Pelino de la Circo Loco a criticat decizia spunand ca italienilor le place sa danseze ziua, cand soarele se ridica pe cer, de aceea DC10 a avut un succes atat de mare in ultimul timp. Andy Mackay de la Ibiza Rocks a fost de acord cu legea, invocand faptul ca acest lucru va forta petrecerile underground sa produca un val de creativitate in procesul de schimbare. Ziua s-a incheiat cu discursul tinut de Sarah Tinsley, care dezvaluia parteneriatul intre Groove Armada si Bacardi.

Petrecerea de seara s-a tinut la noul hotel Can Atzaro si la pupitru au urcat pe rand nume ca Richard Norris, Jason Bentley, Francois K si Layo & Bushwacka. Ziua doi a dus discutiile spre imaginea artistilor, platforma digitala si aspectul publicitar. Seara, Fred Deakin, Tom Middleton si Mark Brown au incantat audienta cu beat-urile lor chillout si electro-house.

Ultima zi a conferintei a pornit cu dezbaterea despre Live vs Labels, una dintre cele mai asteptate discutii si a fost urmata de Top 100 DJ Mag. Lesley Wright, editor la DJ Mag a explicat clar ca DJ Mag Top 100 nu este un concurs in care se alege cel mai bun DJ, ci este un concurs de popularitate
Conferinta s-a incheiat seara la evenimentul final de la Pikes Hotel. Intr-o atmosfera excelenta, locatia a fost invaluita de sound-ul lui Pete Tong si Rob da Bank.



Popup detector