Minus si Ion: 8 bit si chitara bas - La Iarmaroc Fest 2010

10 Mai 2010 Beat Factor BeatFactor

Minus si Ion inseamna improvizatie, combinatii variate intre 8 bit pe Game Boy si bas distorsionat cu synth-uri old-school si pattern-uri fragmentate.Ii puteti prinde pe cei doi in cadrul Iarmaroc 2010.


Minus vine de la malul marii, studiaza calculatoare si produce din liceu, experimental si 8 bit. Are deja la activ trei EP-uri la netlabelul romanesc Arhiva7. Ion vine din Bucuresti, este coregraf si performer si canta la chitara si la bas.


Alaturarea celor doi i-a luat prin surprindere pana si pe ei, la un party, acum doi ani, cand Minus isi facea setul de Gameboy, iar Ion s-a alaturat cu basul. In timp, au mai adugat set-up-ului alte jucarii vechi si noi: doua clape mici Casio, un Kaos osccilator, toate trecute (inclusiv bass-ul) prin diferite pedale si filtre. Improvizatia este activitatea de baza. Cateodata insa, fixeaza structuri sonore, bpm, tonalitate, asociatii de sunete.


“Ne plimbam prin zone muzicale la care nu ne-am gandit. De la prog rock prin disco si electro-house, cu flavour 8bit si ceva devieri IDM, plus amprenta lui Jah Wobble pe bass-ul meu (sau cel putin asa imi place mie sa cred)”, povesteste Ion, intr-un interviu pe freshgoodminimal.ro.





Chicago


Din improvizatie s-a nascut si Ep-ul “Minus & Ion”, scos in 2008 la PatPong Records, label german de experimental si nu numai, ce activeaza la Bucuresti si promoveaza artisti precum Brazda lui Novac si Yvat. Stilului caracteristic I se adauga atmosfera dub si ceva voce (vocodata sau nu).


“Ne intereseaza universuri si amestecuri sonore reconogscibile sau inedite si, in acelasi timp, instrumente care produc sunete cu istorie in spate, dar care scapa de naratiune si comunica pe alte frecvente”, spune Ion, in acelasi interviu. 8 bit music meets post punk bass la Iarmaroc Fest 2010, la scena Culture Clash.




Popup detector