Foto: Vania si Thornado au mixat in India

12 Ianuarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Vizita lui Vania si a lui Thornado in India a inceput pe 23 decembrie, iar dupa mai bine de 19 ore de zbor cei doi au ajuns in Mumbai, intrand in India prin acelasi oras prin care au intrat si englezii cu aproape o sute de ani in urma. Poze de la petrecerea din clubul Gaia in care au mixat cei doi DJi romani gasiti mai jos.

In Mumbai se afla celebra Poarta a Indiei, inaugurata cu ocazia venirii Regelui George si a Reginei Maria, iar alaturi se afla hotelurile de 7 stele unde chiar cu o luna inainte de plecarea lor au avut loc atentatele teroriste teribile soldate cu sute de morti si raniti. Din acest motiv, securitatea in toata India era cat se poate de stricta.

Dupa o vizita scurta a orasului, in seara de 24 decembrie, cei doi au pornit spre orasul Pune, aflat la 200 km de Mumbai, unde au mixat in clubul Gaia. Clubul, in aer liber, are o capacitate de 1000 de persoane, iar peste 800 de oameni au dansat pe muzica celor doi DJ romani de la OK Corral.

In timp ce tot romanul savura masa de Craciun, pe 25 decembrie, OK Corral savura un zbor cu avionul spre insula Goa, locul unde s-a nascut muzica trance si goa, locul de unde a pornit toata nebunia. Pe plajele intinse ale Marii Arabiei din Oceanul Indian plutea o atmosfera de poveste, in care personajele pareau ireale: vrajitori care-ti citeau viitorul in palma, traficanti de plante halucinogene, vanzatori de statui cu cap de elefant ce simbolizau Zeul Ganesh, cel mai mare zeu al Indienilor, fiul lui Shiva. Probabil India este singurul loc din lume ce poate fi recunoscut dupa miros. O aroma de condimente plutea in aer, si nu puteai rezista tentatiei de a nu mai incerca inca un fel de mancare cu nume si aspect cel putin straniu, dar incredibil de bun.

O mare parte a oamenilor din Goa este crestina, astfel ca de sarbatoarea Craciunului, in locul brazilor, s-a improvizat un palmier impodobit cu globulete si petale, iar chiar la hotelul unde au fost cazati se puteau zari mici statuete care, alaturate, formau tabloul nasterii lui Iisus. Un peisaj cel putin bizar, plin de contraste, in care o multitudine de culturi, religii si credinte se adunasera intr-un singur loc.

Chiar si o tara atat de indepartata, cu o cultura mult diferita fata de orice alt loc din lume, are grupul ei de oameni care savureaza muzica electronica de dans in acelasi mod ca si europenii atat de familiarizati cu astfel de muzica.
Inainte de intoarcerea in tara, cei doi DJ au mai avut ocazia sa se bucure o zi de Mumbai, fostul Bombay, unul dintre cele mai mari orase din India, cu o populatie de aproximativ 20 de milioane de locuitori. Orasul pare a fi o trecere rapida prin timp, pornind de la o dezvoltare economica precara, cu cladiri darapanate, gramezi de gunoi si oameni care inca isi spala hainele in baile comunale, ajungand intr-un final in cartierele rezidentiale, cu zgarie nori, mall-uri cu branduri dintre cele mai cunoscute, restaurante extrem de scumpe si hoteluri de 7 stele. O singura zi in Mumbai te trece prin toata etapele dezvoltarii unui oras din lume.

Plecarea inapoi spre Bucuresti s-a facut din supra aglomeratul aeroport international din Mumbai, unde securitatea era atat de stricta, incat au fost supusi la nu mai putin de 18 controale.

Poze de la petrecere puteti gasi AICI.

text: Groove++


Popup detector