Vania, Victor M si Aeromaschine au fost la International Music Summit (FOTO)

09 Iunie 2010 Create It BeatFactor

Cea mai importanta conferinta legata de muzica electronica are loc in fiecare an la Ibiza. Sustinuti de Burn, Vania, Victor M si Aeromaschine au participat si ei la International Music Summit, in perioada 26 – 29 mai 2010, la Ibiza Gran Hotel.

Expunerea evenimentului de anul acesta a a fost extraordinara, o multime de artisti recunoscuti pe plan mondial fiind prezenti. Cu totii folosesc ocazia pentru a-si exprima parerile si viziunile asupra directiilor muzicii in perioada urmatoare.


IMS 2010 a abordat teme legate de industria europeana si mondiala, bucurandu-se de prezenta unor artisti precum David Guetta, Sasha, Pete Tong sau Mark Ronson.


Conferintele din perioada IMS ating subiecte largi. O dezbatere interesanta a avut loc intre managerii de club si promoterii festivalurilor importante, subiectul principal fiind alegerea artistilor, majoritatea mizand pe nume mari precum The Prodigy, The Chemical Brothers si in general, artistii pe care constant ii vedem prezenti la toate festivalurile de muzica electronica internationale.





Spre finalul conferintei participantii au comentat si au raspuns unui sondaj de 20 de intrebari despre situatia actuala a scenei. Una dintre intrebari a fost “Poti fi DJ fara a fi si producator in 2010?”, iar raspunsul dat a fost in proportie de peste 70%: NU. O alta intrebare a fost daca muzica unor artisti precum Black Eyed Peas ar trebui sa fie clasificata ca fiind muzica dance, iar raspunsul a fost preponderent NU. S-a intrebat si despre necesitatea aparitiei unui nou clasament de DJ, concurent cu DJ Mag Top 100, iar mai mult de 90% dintre voturile exprimate au spus ca un asemnea clasament alternativ este necesar.




Conferinta a fost inchisa de un interviu luat de Pete Tong lui Mark Ronson. Cei doi au vorbit despre productia noului album Duran Duran, de care Ronson este responsabil, despre curentul Rock/Hip-hop, din New York, de la sfarsitul anilor ’90, Mark simtindu-se oarecum responsabil pentru aparitia unor trupe precum Limp Bizkit, care au dus stilul intr-o directie puerila. S-a discutat despre lucrul cu Lily Allen sau cu Amy Winehouse, Mark fiind printre altele si producatorul cunoscutei piese Rehab. A urmat prezentarea primului single de pe viitorul sau album ce va aparea sub numele de Mark Ronson & The Business. Mark a ales acest nume deoarece fiecare piesa reprezinta o colaborare cu diversi alti artisti.




Sfarsitul IMS 2010 a fost marcat de un concert. Acesta a avut loc la Dalt Villa, o locatie open-air care in mod normal nu este disponibila pentru evenimente. Cetatea se bucura de o atmosfera pitoreasca atat datorita privelistii, cat si a arhitecturii. Un element de luat in seama la acest concert a fost sistemul de sunet Funktion One pentru open-air, Funktion One aflandu-se, alaturi de Burn, printre sponsorii evenimentului.



Ordinea artistilor la concert a fost: Skream, David E. Sugar Band, Pete Tong, Mark Ronson si Sasha, evenimentul fiind incheiat cu concertul exploziv al trupei Buraka Som Sistema. Petrecerea de dupa a avut loc in celebrul club Pacha, unde s-a desfasurat un showcase Ed Banger Records cu Justice, Cassius, Busy P (Pedro Winter, fost manager Daft Punk) si DJ Mehdi.



International Music Summit 2010 a marcat deschiderea oficiala a sezonului din acest an. Pentru a fi simultana cu IMS 2010, David Guetta chiar si-a mutat celebra sa petrecere Fuck Me I’m Famous in seara de joi, 27 mai 2010.

In ceea ce ii priveste pe romanii Vania, Victor M si Aeromaschine, pe langa participarea la conferinta, acestia au avut ca scop principal si participarea la o dezbatere legata de o noua platforma realizata de Burn, numita Burn Studios, despre care vom afla mai multe date in viitor.

Iata ce au avut de spus DJ-i romani Vania, Aeromaschine si Victor M despre incursiunea mediteraneana.


Vania:

"Ibiza este o insula superba, iar conferinta a fost organizata aproape ceas, desi s-a simtit un spirit latin, hehe.

Pentru noi a fost deci un loc perfect de relationare, am impartit discuri demo, am aflat informatii calde legate de scena din alte tari, dar am si contribuit la intelegerea si promovarea scenei romanesti.

Noi in particular am avut si un scop mai precis, participarea la o dezbatere legata de Burn Studios, insa mai multe detalii vom putea da pe viitor cand proiectul va fi cristalizat. Tot ce va pot spune este ca proiectul va fi de anvergura."

Aeromaschine:

“Ibiza, cat si conferinta IMS a fost o experienta frumoasa si educativa, dar si plina de distractie. Mai ales cand mergi cu cine trebuie!”

Victor M:

"International Music Summit este un must see pentru DJi si producatori europeni, evenimentul are deja suportul unor grei si va lua amploare si mai mare pe viitor. Nu-mi puteam imagina un cadru mai bun unde sa se sustina. Intalnirea cu Cassius a fost un dream come true, stii ca totul va fi bine atunci cand Peter iti da el tie cd-uri promo! Artisti, fiti cu ochii pe Burn, surpriza ce vi se pregateste o sa va schimbe viata!

Pentru mine punctul culminant a fost petrecerea de final. E cu siguranta cea mai vivida amintire si n-o s-o uit prea curand. As vrea sa mai zic ca mersul oriunde cu Vania este in sine un eveniment!"


Popup detector