Femeile nu vor mai bea pe gratis in cluburile britanice

13 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Guvernul din Marea Britanie ar putea da o lege care sa le interzica barurilor si cluburilor sa ofere femeilor bauturi alcoolice gratis. Propunerea a fost inaintata oficialilor britanici pentru a combate consumul excesiv de alcool in locuri publice, informeaza The Guardian.

Aceeasi proupunere cere ca localurile sa serveasca vinul in pahare marcate, pentru a atrage atentia clientului asupra cantiatii de alcool consumate. Masurile ar putea fi adoptate pentru a determina populatia sa consume cu masura bauturile alcoolice. Autoritatile britanice ar putea interzice si degustarile de bere si whisky si jocurile de societate care implica consumul de alcool.

Departamentul de Sanatate al Guvenului britanic vrea sa previna prin aceasta masura comportamentele anti-sociale ale cetatenilor consumatori de alcool. Nu toata lumea este entuziasmata de masura pe care Guvernul ar putea sa o adopte.

"In aceasta situatie in care economia si afacerile sunt serios zguduite de criza, Guvernul ar trebui sa intervina pentru a sprijini investitiile, nu sa adopte asemenea masuri. Politicienii trebuie sa observe ca din cauza crizei economice se inchid circa cinci baruri pe zi", a declarat Mark Hastings, membru la Asociatiei British Beer & Pub.

Sursa: Ziare.com


Popup detector