Echitatia, mai periculoasa decat ecstasy

25 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Autoritatile britanice de monitorizare a consumului de droguri vor sa propuna trecerea ecstasy-ului din clasa de narcotice A in B datorita riscului scazut pe care il prezinta. Unul dintre sustinatorii initiativei, profesorul David Nutt, a spus ca acest drog nu este mai periculos decat echitatia.

"Vreau ca oamenii sa inteleaga ca drogurile acestea nu sunt mai periculoase decat alte experiente pe care le traim. Accidentele petrecute in timpul orelor de echitatie provoaca 100 de decese pe an. Raportat la aceste statistici, riscul reprezentat de ecstasy este mult mai mic." a spus Nutt pentru The Telegraph.

"Ne intrebam in aceste conditii de ce societatea noastra incurajeaza si sprijina astfel de sporturi si actiuni daunatoare in detrimentul celorlalte", a mai spus profesorul, director al consiliului de monitorizare a consumului de droguri (ACMD)

Colegii lui Nutt s-au dezis public de opinia profesorului si au spus ca functia sa este independenta de studiile personale realizate.

"Articolul a fost realizat in concordanta cu cercetarile academice ale profesorului si nu din functia ocupata de acesta in consiliu", a spus purtatorul de cuvant al AMCD.

Potrivit rapoartelor publice, numai in Marea Britanie exista peste 500.000 de consumatori de ecstasy, iar in prezent exista in circulatie pana la 60 de milioane de pastile.

Ziare.com


Popup detector