Berlin: simfonia unui mare oras

06 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Artistul roman Sillyconductor se afla pe coloana sonora a filmului documentar Berlin: simfonia unui mare oras (Berlin: Die Symphonie der Grossstadt), Germania 1927, care va avea loc sambata, 7 iunie, la orele 21, in spatele Bisericii Anglicane in cadrul Street Delivery.

Intre documentar si experiment artistic, Berlin: simfonia unui mare oras este o inregistrare fascinanta a unei singure zile din Berlinul anilor '20. Impartit in cinci acte, asemenea unei simfonii, filmul ne arata caleidoscopic viata frematatoare a orasului pe care il vedem cum se trezeste dimineata, se pune in miscare. munceste, se joaca, alearga, mananca, bea, danseaza si apoi adoarme la loc.

Acest film spune pass artificialitatii filmelor expresioniste ale vremii, alegand sa lase cativa cameramani sa patrunda in vintrele orasului si sa-i filmeze pe cei care il tin in viata. Imaginile alb-negru se lasa cu usurinta dublate de o coloana sonora creata de artistul roman Sillyconductor exclusiv acustica, dar dirijata de calculator.



Popup detector