Unde mergem in aceasta toamna - cluburi

02 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Unde mergem in aceasta toamna - cluburi
TAGS:
clubbing  cluburi 
Trage-ti conversii si ia-ti sosetele noi, pentru ca in aceasta toamna, oferta cluburilor in Romania este, daca nu mai bogata, cel putin foarte tentanta. Fie ca iti place techno, trance sau electro, lunile care urmeaza le-au rezervat iubitorilor de clubbing mai multe versiuni. Sa vedem ce merita si ce nu.

In Bucuresti nu mai trebuie sa astepti weekend-ul, daca ai chef de dans. Gasesti evenimente de miercuri pana sambata inclusiv, iar daca esti norocos, uneori poti incepe chiar de luni. Cluburile de profil si-au redecorat interioarele in speranta fidelizarii publicului, si, ca un plus, acorda un interes crescand muzicii de o calitate mai buna. In buricul targului, Martin-ul cel vechi devine un nou Martin, cu un nou suflu, o energie care se simte chiar de cand intri in club. Tavanul luminat cu leduri este noua senzatie si aduce un foarte mare plus locatiei. In Floreasca, Kristal-ul s-a redecorat si a reamenajat interiorul; sunetul este, in continuare, ireprosabil. La program insa, Kristal-ul ramane fidel invitatilor straini prin care si-a fidelizat clientii.

Mash Up este un nou club deschis, de doar cateva saptamani, in locul fostului Aqua. Aici gasesti in mare parte DJi romani, preturi mici la bar si un vibe pozitiv. Locul nu arata extraordinar, insa poate iesi o noapte foarte placuta, fara sa te straduiesti prea mult. In mare parte se aude electro, breaks, funk, house.

Pe Strada Academiei la nr 19 (Pasajul Victoria), dai de clubul Control, auto-declarat club de muzica alternativa. Gasesti muzica live cu duiumul, dar si DJi interesanti - o combinatie care, daca este facuta cu cap, nu are de ce sa nu functioneze. Poti vizita site-ul Clubului Control, unde gasesti informatii, poze si ce altceva te-ar mai putea interesa. Si ca tot suntem la capitolul cluburi alternative, Acolo de pe Calea Mosilor ii ia locul fostului Downstairs si apoi Clocks. Daca te-ai pierdut pe acolo din greseala, nu este exclus sa nu-ti placa; au si site, dar nu (mai) functioneaza.

Deja vestitul Expirat revine si in acest sezon, impreuna cu fratiorul mai mic si mai dichisit, The Other Side of Expirat. Usor renovat si mai fresh, Expirat-ul ramane Expirat - un loc in care nu ai de ce sa te plictisesti.

Fabrica a devenit o concurenta serioasa, un loc in care gasesti intotdeauna ceva de facut. Cu o promovare vizibil imbunatatita si un program diversificat si stufos, nu mai poti vorbi despre Fabrica in termeni de fostul test Point. Pe langa multi invitati straini si brand-uri care aleg sa-si faca petrecerile aici, Fabrica scoate din casa si multi DJi romani vechi, pe care nu prea ii mai auzi atat de des in Bucuresti si concepte de petreceri. Un mare plus si pentru interesul acordat artelor vizuale, insa o mare problema cu cozile si anticiparea numarului de persoane care vin.

Cabaret devine Cabaret Voltaire pentru cateva weekend-uri muzicale de exceptie, desi preturile de la bar si multe elemente din interior te fac sa te simti in continuare intr-un mic bamboo. Artistii care au trecut pe aici in ultima vreme insa, au facut ca acest local sa intre in lista optiunilor pentru o seara muzicala placuta; la iarba verde, prin lacul Tei.

Clubul Citrus este situat tot in buricul orasului, pe bulevardul Magheru, si aduce in prim plan DJi de house, minimal, techno, electro - atat cunoscuti, cat si up & coming. Pentru varianta petrecere de after hours care incepe dupa 5 dimineata, Citrus este una din optiuni; celelalte doua sunt Silver si Posh.

Urmeaza inventarierea cluburilor din orasele principale din tara: Cluj Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi si altele, in articolul urmator. Sugestii de cluburi puteti face la inbox (at) beatfactor.ro, insotite de o scurta descriere.


Popup detector