La club? Analiza sub ventilator

27 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

La club? Analiza sub ventilator

Si azi, ca si luna trecuta, se constata o tendinta de perimare a muzicii electronice, care oricum e atat de trecatoare, ca daca ai lipsit doua saptamani din civilizatie, iti ia chiar si cateva ore bune sa te pui la curent cu ce s-a intamplat in lipsa ta. Asta dupa ce ai aplicat filtrul calitatii.


Multe lucruri nu s-au schimbat fata de anii precedenti, insa se simt anumite influente noi, din zone muzicale nexplorate pana acum de catre romani. Cu toate acestea, promoterii traditionali nu risca si merg pe aceleasi retete de succes, intrucat business-ul este, inainte de toate, un business.


Iar daca vrei sa organizezi evenimente din perspectiva unui businessman, nu te poti aventura sa book-uiesti Dji necunoscuti si sa risti sa nu iti vina decat cateva zeci de pierduti la petrecere.


Dar acestea sunt deja lucruri cunoscute de mai multi ani si nici nu se vor schimba vreodata, atata timp cat banul va dicta in industrie iar interesul material domina in fata altor interese.


Pasim discret in afara mediului actual pentru o poveste. Ia popcornul, uita prostiile de mai sus si fii atent:


W s-a trezit, asa cum era normal dupa o noapte aproape alba, prost dispus. Staruie intr-o confuzie cu care se lupta cam jumatate de ora, pana sa isi aminteasca de Clara, fata din seara precedenta. Ce noapte! Cand se va trezi de-a binelea, va putea face un inventar in detalii concise al sticlelor de rosu demisec, al paharelor de vodka si a celor sa-zicem 7 shot-uri de tequila. Da, a fost si o cina inainte, insa mai tarziu despre asta.


Asa se intampla intotdeauna, de cativa ani incoace. De cele mai multe ori il controla cu mandrie, insa in ultimul timp, se pare ca hoitul sau viu incepe sa se revolte, isi cere dreptul la viata intr-un mod imperios. Ce vremuri, cand ducea o noapte intreaga plus jumatate de zi cu prietenii sai din RRT9, galgaind cantitati impresionante de alcoale ieftine, care veneau la pachet cu niste mirosuri atat de puternice si pitoresti; destul de greu de rezistat la asa ceva. Se adunau intr-un apartament al unui tip, Vlad, care isi spunea Administratoru’, faceau campionate de scandenberg, flotari cu shot-ul de tequila pozitionat pe cap, iar ghinionistul care il varsa, trebuia sa ia o dusca zdravana direct din sticla. In general, era mai mereu galagie la Vlad, veneau unii, plecau altii, dute-vino, era un trafic constant, asa ca nu prea aveai cum sa te plictisesti, chiar daca erai de o jumatate de zi acolo. Alcoolul era cel mai bun remediu impotriva plictiselii. Salutari lui Steve, obositului de Filip cel necuvantator, micului palestinean Linc, bineinteles lui Crab cel gras ce avea intotdeauna glume porcoase in traista mizerabila cusuta din carpe de sters praful, pe care o banuia a fi propria inteligenta. Acum sunt toti doar niste nume.


Vremurile s-au schimbat, ai de tras a doua zi daca tanjesti dupa noptile hedoniste din vremurile bune. Cat esti mic, nu prea iti pasa de consecinte, nu le iei in calcul. Dar iata ca nu ramai mic tot timpul, desi ramai un mucos. mucos cel mic.


In timp ce sapa prin amintiri, luptandu-se eroic cu imagini dintr-un trecut indepartat in care purta costumul mulat, de super erou, facut la comanda de taica-su, tanarul domn K curata chiuveta si podeaua din baie cu un mop. Cinci ore de somn nu e totusi mult. Lama, apa calda, spuma pe fata, si harshh harshh, toate grijile incepeau sa se usuce, sa cojeasca si sa se sparga in clabuci de spuma de ras. Apa calduta era revigoranta, iar aerul rece care intra cuminte din fereastra deschisa ii reimprospatau plamanii plini de fum. Ca si in alte dati, un barbierit, un dus rece, o gustare si o cafea cu lapte si-au facut datoria, calmand durerea fizica de dupa o partida de tenis-de-masa la ore tarzii cu toata gama de domnite cristaline, de diferite forme, pe care le-a sarutat patimas, le-a botezat si unora dintre ele le-a compus si mici serenade, sub forma unor behaituri si injuraturi care curgeau pret de circa doua minute, sfarsind intr-un latrat violent, sugrumat, la auzul caruia s-au intors si afaceristii beti de la masa alaturata. Pentru ca da, fiecare nou pahar costa dublu a doua zi.


Popup detector