Romania - tara festivalurilor

09 August 2007 Beat Factor BeatFactor

Romania - tara festivalurilor
De parca nu este de ajuns ca primesc un morman de spam in fiecare zi cu tot felul de mizerii, rasare cel putin o data la doua luni, sau chiar mai repede, un festival. Este in mare trend sa faci festival, este la moda sa iti numesti evenimentul festival. Adevarata intrebare este daca am avut vreun festival de muzica electronica in Romania in 2007?

Unii organizatori cu mai multe pretentii, altii cu mai putine, insa cu totii si-au denumit evenimentul festival. Tot ceea ce tine mai mult de o zi, sunt cel putin doua scene si mai multi artisti, se numeste festival. Nu conteaza locul in care se face, nu conteaza numarul de participanti, nu conteaza ca un festival are niste reguli aparte in organizare cu totii facem festival.

Avem cateva festivaluri care au trecut si mai sunt altele care urmeaza sa aiba loc. Ciudat este ca si anul trecut au existat multe evenimente cu artisti internationali, insa nu si-a mai numit nimeni evenimentul festival. Tind sa cred ca singurul festival care a respectat in proportie de 80 % cerintele unui festival ca afara a fost BEstival; si nu vorbim despre artistii din program, ci despre organizare: mai multe scene, multa lume, sistem de plata a bauturii/mancarii prin jetoane, paza destul de stricta, reguli stricte pentru toata media (fotografi, cameramani, reporteri), conferinta de presa, comunicate de presa, promovare de calitate.

Indiferent de ghena / cotetzul in care are loc asa zisul festival, dai din coate ca simplu dansator, pentru ca esti la festival. Cerintele consumatorilor mici, oferta organziatorilor pe masura, si uite asa avem o tara plina de festivaluri.

Nu tot ceea ce zboara se mananca. Cine a fost la un festival adevarat stie de ce.


Popup detector