Ce poti face cu un euro in Romania

10 Iulie 2008 Beat Factor BeatFactor

Ce poti face cu un euro in Romania
Nu sunt multe optiuni pentru a cheltui un euro in Romania. Mai ales in Bucuresti. Nu poti sa-ti iei nici macar un pachet de tigari, iar de cele mai multe ori te uiti cu nepasare la moneda racoroasa din buzunar si te gandesti ca ar trebui sa o arunci intr-un lac; poate, poate, da norocul si peste tine. Dar stai - pe 18 si 19 iulie chiar da norocul peste tine, pentru ca tocmai iti spunem ce poti face cu un euro. Da, in Romania.

Daca ai fost intampinat pe scarile MNAC-ului, in cea de-a treia zi de Rokolectiv, de mesajul trist ca Mira Calix nu va mai putea fi prezenta din motive de sanatate, o poti vedea pe 19 iulie la Russe, in cadrul festivalului The Bridge, la Sexaginta Prista. Mira Calix, pe care o cheama de fapt Chantal Passamonte, face parte din gasca de la Warp Records, unul din cele mai prestigioase label-uri de IDM din toata lumea. Nu a putut veni la Rokolectiv, insa va fi prezenta la Ruse, impreuna cu multiplele personalitati care se reflecta in muzica ei controversata. Va performa aproximativ o ora, urmand ca in aceeasi seara sa vezi si sa asculti si majoritatea artistilor romani care au dat si inca dau sens conceptului rokolectiv, din punct de vedere muzical - Minus si Ion (ambii cu un background muzical solid in spate, care si-au unit fortele pentru acest proiect nou, nascut la inceputul acestui an), Camil (o prezenta din ce in ce mai des intalnita in cross over-ul romanesc; are si un mix recent, pe care il puteti asculta AICI), Alien Pimp (una din emblemele dnb-ului si dubstep-ului romanesc si un remarcabil producator), iar la proiectii video Vali Chincisan.

Dar am inceput cu stangul. Sa derulam.
Rokolectiv organizeaza in aceasta vara un festival de doua zile la Ruse si Giurgiu pe 18 si 19 iulie. Festivalul are loc in cadrul proiectului European Sound Delta, proiect pan-european axat pe sound-art, live performances si field recording. Concertele de noapte se vor desfasura la fortareata romana Sexaginta Prista situata langa Dunare, iar intrarea in fiecare zi va costa simbolic 1 euro. Pe langa concerte, The Bridge propune si Le placard headphones festival, instalatii la Elias Canetti House Ruse si audio-walks in diverse locatii in Ruse si Giurgiu. Rokolectiv va asigura transportul cu autocare din Bucuresti in limita locurilor disponibile.

La The Bridge dai peste artisti ca Prins Thomas (considerat un guru al space disco-ului, iar daca va place Lindstrm, cu siguranta il veti adora pe Prins Thomas), Mira Calix, Phill Niblock (unul din cei mai experimentati si controversati artisti contemporani americani, ale carui elemente cheie sunt filmul, muzica, calculatoarele, fotografia), Chica and The Folder (duet german care exprima intr-un mod foarte sugestiv fortele naturii prin muzica), Minus si Ion (artisti romani care au ca puncte comune improvizatia si spontaneitatea in muzica), Sillyconductor (o prezenta relativ noua pe scena muzicala, cu un debut promitator la MNAC, in a treia zi de Rokolectiv), Tom Wilson (da, acel Tom pe care l stie toata lumea si care nu mai are nevoie de nicio prezentare), Alien Pimp, SKVJS, Vali Chincisan, Henning Lundkvist, Pistamashina, Cosmiq Microbiq, Camil, Julien Ottavi, T, Katherine Liberovskaya, WPMG.

"Un festival de doua zile, aproape gratis, cu transport inclus, locatii foarte intesante (mai ales fortul roman de langa Dunare) intr-un oras surprinzator de frumos si ieftin. Stiu ca suna cam ciudat dar chiar asa e multumita U.E. :) . Pe langa concerte, instalatii, audio-walks, vor fi probabil si niste mini petreceri pe vapor."

Rokolectiv.ro pune la dispozitie cam toate detaliile legate de acest eveniment, pentru cei care inca nu s-au lamurit - programul pe ore pentru ambele zile, scurte prezentari ale artistilor si altele.

Revenind la intrebarea initiala ce poti face cu un euro in Romania - iti poti plati biletul pentru o zi la The Bridge Festival.


Popup detector