Caleidoscop muzical

10 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Caleidoscop muzical
Esti liber sa crezi ce vrei; asta e unul din avantajele care ne diferentiaza de maimute. Poate ca, in sinea lor, si maimutele cred ce vor si in ceea ce vor. La urma urmei, care este scopul tau aici, daca nu crezi in nimic? De cand erai mic si citeai bibliile pe care ti le bagau pe gat adventistii sau alte religii mai mult sau mai putin suspecte, ai invatat despre oameni credinciosi;

oameni care cred in ceva, oameni pentru care cuvantul credinta este important si are o insemnatate; oameni care, daca nu cred in nimic, nu-si gasesc rostul.

Eu vin aici pentru muzica, nu prea ma intereseaza cluburile aste cu fitze. E frumos, imi place ca aici lumea o arde cum vrea si nu se uita nimeni ciudat la tine. Pe o canapea, in holul clubului La Mania, in asteptarea RPR-ilor, doua fete dragute (chiar frumoase si care ar intra in categoria barbatilor mai mult sau mai putin misogini drept bune de p) pun la cale tainele clubbing-ului. Cunosc RPR si li se pare mai misto in La Mania decat in Bamboo, unde trebuie sa te imbraci intr-un anumit fel, pentru ca altfel se uita ceilalti ciudat la tine.

Si ajungi fara sa vrei intr-un autobuz care nici tu nu stii unde duce, hoinaresti fara sa te gandesti la asta si te uiti in jurul tau. Nu se intampla nimic. Nici ieri nu s-a intamplat nimic, si totusi, lucrurile sunt astazi diferite fara de ieri. Astazi e miercuri, ieri a fost marti. Cu putin noroc, maine va fi joi. In stanga iti zambeste o fata care poarta ochelari de soare; pare frumoasa si amandoi mergeti in acelasi loc.

In Expirat Modelu schimba placile cam la doua minute; nu iti vine sa crezi. E atat de concentrat si serios, parca e una cu placile si mixerul. Electro dur care iti sparge creierul cu sunetul prost din Expirat. Lumea nu danseaza, iar cei din fata se uita la DJ, care incearca pe cat posibilul sa nu i se verse bere sau vodka pe pick up-uri.

Ciorba de 9 seara te duce cu gandul la cele mai curate idei pe care le poti avea vreodata. Realizezi brusc ca este important sa crezi in ceva, ca totusi nu esti atat de fericit daca esti ateu. Crezi in muzica, crezi in prieteni, crezi in ras sau in plans, crezi intr-un stil de viata care ti se potriveste, crezi in conceptul de DJ, crezi in discuri de vinil, crezi intr-o miscare ce la un moment dat va creste atat de mult incat o vei simti pana in maduva oaselor, crezi in muzica rock sau in electro, in haine reprezentative, in originalitate si unicitate, in anumite cantece, intr-un sistem care sa-ti ofere siguranta si oarece confort. Crezi in dragoste.

Cum pastele masii am ajuns aici? te gandesti, in timp ce dobitocul care asuda langa tine si iti sufla respiratia direct in ceafa acum vorbeste la telefon. Te paste uneori inefabila dorinta de a rade intr-un mod tembelic; si nici macar nu stii de ce.

In buda la Cabaret, doi adulti, in jur la 30 de ani: Ce e cu muzica asta, ma? Nu stiu, dar ce mai conteaza, e asa de disco, plm. Unul dintre ei tot tragea de jumatatea de tigara cu sete, ca sa o stinga in chiuveta; timp in care vorbea la telefon destul de tare, astfel incat auzeai si fara sa vrei. Si unde in alta parte ai cele mai bune conversatii daca nu la buda?

In fata pupitrului la Silver, intr-o iarna cu after, un adult o tot ciupeste de fund pe saracuta fata care danseaza acolo, pe cub, inghesuita de corpuri si sticle de bere. Individul e hamesit si nu se potoleste, timp in care Praslea mixeaza minimal house de pe vinil. E si Cezar in pupitru.

Care e piesa ta preferata?


Popup detector