Grammy is funny
02 Februarie 2010 | vrajitoruldinos

Actorul de comedie Steve Martin canta grozav la banjo. Apare intr-un videoclip al trupei Earl Scruggs and Friends – Foggy Mountain Breakdown performand la acest instrument; “numarul” lui din aceasta piesa i-a adus un premiu Grammy la categoria Best Country Instrumental Performance.

Au trecut opt ani de la isprava asta pana la primul album solo Steve Martin; The Crow: New Songs for the 5-String Banjo a iesit pe piata la inceputul lui 2009 iar printre invitatii de pe acest disc se afla si legenda country Dolly Parton.

Actorul de comedie a incasat zilele trecute inca un Grammy, gratie acestui album. Steve Martin si-a mai trecut astfel in CV premiul categoriei Best Bluegrass Album.

AC/DC si Judas Priest au primit in sfarsit cel mai tare premiu al industriei muzicale. AC/DC si-au trecut in palmares, dupa treizeci de ani de cantat, Best Hard Rock Performace – asta arata cat se poate de clar ca Jethro Tull au gresit cand au spus “Too Young To Die, Too Old To Rock\'n\'Roll”.

Povestea e valabila si pentru rock-ul metalic: specialistii industriei muzicale au remarcat pana la urma grupul Judas Priest si le-au dat, in 2010, premiul Best Metal Performance, pentru discul Dissident Aggressor.

Cea mai ironica e insa povestea cu Neil Young. Veteranul rocker, cu peste patruzeci de ani de cariera in spate, om influent in muzica celei de-a doua jumatati a secolului trecut, n-a fost onorat cu nici un Grammy. Pana in 2010, cand a luat unul, dar nu pentru muzica. Neil Young a fost apreciat pentru un ... pachet, fiind distins cu premiul Best Boxed/Special Edition datorita compilatiei mult asteptate Neil Young Archives Vol. I (1963-1972). Materialul include 47 de piese nelansate pana acum pe piata si e disponibl in trei formate, inclusiv Blue Ray. You did it, Neil!

Inapoi la tanara generatie – Taylor Swift mi-a dat o imagine clara a situatiei parintilor ei. Proaspat premiata a spus, cand isi ridica unul din trofee: “Tata si fratele meu isi pierd mintile acum in sufrageria de acasa!”

Si-o vorba de duh dinspre muzica electronica, iesita de pe limba lui David Guetta: “Am cinci nominalizari, ceea ce inseamna ca in sfarsit muzica dance creste in America.” In sfarsit, da! Trebuia sa prinda Dj-ul francez premiul pentru Cel Mai Bun Remix ca miscarea sa se revigoreze in State.

Cineva l-a intrebat pe Alice Cooper daca intentioneaza sa petreaca precum un adevarat star rock.
Nu stiu cine-a pus intrebarea, dar nu pare sa fi avut mai multa minte decat castigatorul categoriei mai sus mentionate. Alice, trecut bine de 60 de ani, a fost simpatic: “Oh, da. Voi bea trei sau patru Cola Light si voi picta orasul bej in aceasta noapte.”

Noapte buna, Grammy!



Postata in:  show-biz  muzica  funny

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector