Valentino Kanzyani in premiera in Bucuresti

13 Septembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Dupa ce a semnat prezent la editia de zece ani a festivalului Delahoya din Cluj, Valentino Kanzyani va mixa in premiera in Bucuresti, pe 29 septembrie, in clubul Studio Martin. Cu aceasta ocazie se deschide si sezonul de petreceri marca Q Level.

Pe langa Kanzyani se vor mai afla la pupitru romanii Praslea si Narcissa.

Compatriot cu Laibach si Dj Umek, Valentino Kanzyani este unul dintre cele mai bune exporturi ale Sloveniei in materie de muzica. Aclamat de multimi imense in toata lumea in timp ce mixa techno si house pe trei platane, el a produs nenumarate imnuri pe ringul de dans pentru labeluri ca: Primevil, Yoshi Toshi, Intec, Wet Musik, Tronic, Primate, Consumer Recreation si nu in ultimul rand impreuna cu Umek casele de productie Recycled Loops si Earresistible. Daca cineva a reusit sa aseze Slovenia pe harta techno, atunci numele Valentino Kanzyani a ridicat stafeta sus ca unul dintre cei mai mari propagatori.

Fiind deja un nume renumit ca DJ in tara sa natala Slovenia, in 1995 un club numit Ambasada Gavioli si-a deschis portile si Valentino a inceput sa fie cunoscut ca omul din spatele celei mai faimoase locatii din Slovenia.
Timp de trei ani si jumatate a angajat si a mixat practic cu toti DJ-ii din lume insa inainte de a trece in noul mileniu a plecat pentru a se concentra pe munca sa de DJ si producator. Imediat a intrat in studio si impreuna cu vechiul sa prieten Umek a inceput sa lucreze la primul sau album sub marca Recycled Loops si l-a numit Primevil in vara lui 1999.

Urmand succesul primului release, Umek si Kanzyani au ridicat Recycled Loops ca label si nu au mai privit inapoi. Avand deja 12 albume la activ, duo-ul a pornit Earresistible pentru productiile cu inspiratie house, in timp ce Valentino s-a concentrat si pe productiile proprii : Intec cu House Soul EP si Tronic (Burros Eslovenos) pana la Yoshi Toshi cu Flying, ajungand chiar sa remixeze de curand noul single al lui Carl Cox si Essential Selection de la Pete Tong.

Earresistible a evoluat datorita pasiunii impartasite de cei doi pentru tribal house si elemente ale acestuia, iar influentele techno ale lui Valentino Kanzyani sunt marturie in mixurile de pe Rock The Discotheque vol 1+2 ( Matrix Musik) si cele 40 de remixuri razlete de pe 23th Century, Premier Sounds, 20:20, Urbana, Shine, ZYX, Intec, Wet Musik si lista poate continua. Sa nu uitam de proiectul sau digital Jesus Loved You care a inregistrat un succes rasunator.

Munca de DJ a lui Valentino l-a dus in toate colturile lumii. Indemanarea de a mixa pe 3 platane si mixurile remarcabile l-au dus din Brazilia, Columbia, pana in Japona, USA, Australia, Singapore si in fiecare colt din Europa, iar la radio a putut fi ascultat peste tot pe glob culminand cu Essential Mix la Radio 1.

"Sa mixez este prima mea dragoste asa incat intotdeauna prefer sa fiu recunoscut ca Dj, insa dupa ce am petrecut atatia ani in studio pasiunea mea pentru productie a inceput sa creasca si in acest moment este placut sa fiu recunoscut si ca un bun producator. Sunt fericit sa primesc critici pozitive si nu mai conteaza daca sunt pentru seturile mele sau pentru munca de producator", spunea Valentino intr-un interviu recent.


Popup detector