VIDEO - O intoarcere in trecut cu Moby

18 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Majoritatea stiu de Moby in primul rand prin hit-uri celebre precum "Play", "Feeling So Real", "Go", "In My Heart" si multe altele. Intr-un feature publicat recent de catre stimabilii de la RA, Moby se intoarce la radacinile sale muzicale si povesteste despre inceputurile sale ca DJ, cu referiri concrete la anumite piese din epoca de aur '80.

"In 1990, muzica techno abia aparuse..sa spunem..de aproximativ doi ani. Imi amintesc ca mixam cu DB in New York si veneau in jur de 30 de oameni. Toti cei implicati in muzica dance in '90 se stiau intre ei", povesteste Moby pentru Resident Advisor.



"Cei care erau cu muzica house, mai batrani, se uitau de sus la noi, pentru ca aveau un oarecare succes, iar noi puneam mai rapid si mai puternic. Nu era vreun razboi intre noi si ei, doar ca, daca mergeai de exemplu in record shop-uri precum Dancetracks sau Vinyl Mania, era o separare intre baietii cu house-ul si baietii cu techno-ul".



"Piesele house erau facute cu drum machine-uri, orgi si piane, aveau voci, iar techno-ul devenea din ce in ce mai rapid. Daca la inceput muzica techno era cam la 122 BPM, a crescut deodata la 128, apoi la 132. Si a devenit mult mai distorsionat si bazat pe sample-uri. Iubesc muzica house, insa in 1991 muzica techno, rave si jungle-ul timpuriu erau niste stiluri muzicale complet noi si interesante. Baietii cu house-ul au cam reactionat impotriva acestui lucru."



Cititi feature-ul complet AICI.

Photo credits


Popup detector