Party Review - John Digweed + Luke Fair in La Mania

03 August 2004 Beat Factor BeatFactor

Dupa o saptamana fierbinte, cu tot felul de chiciuri, fete arse de soare si baieti petrecareti, a sosit in sfarsit sambata, 24 iulie, locatia La Mania, Mamaia. Poate cea mai scumpa si mai luxoasa statiune de pe litoralul romanesc, Mamaia a devenit in ultimii ani un loc in care viata de noapte s-a propagat rapid, extinzandu-se foarte mult in comparatie cu ce era acum vreo cinci sau sase ani. Pentru cei care nu au vazut La Mania inca, va pot spune ca se merita sa ajungi acolo. Singurul dezavantaj as spune ca este acela ca spatiul nu este foarte mare, hai sa spunem ca incap inghesuiti in jur de 1000 de persoane

Petrecerea a inceput la 12, cand clubul era gol, warm up-ul fiind asigurat de Dj Rhadoo, care a mixat cam doua ore, deci pana pe la 2. Piese noi, fierbinti chiar, multe promo-uri se pare. Rhadoo a facut o incursiune in mai multe stiluri, de la progressive house la break-beat si mai apoi la tech-house. Cam dupa 1 au inceput sa soseasca din ce in ce mai multi, clubul umplandu-se putin cate putin, asta fiind o oportunitate sa-ti faci prieteni noi. Gig-ul lui Rhadoo a fost destul de bun, spre sfarsit chiar am ramas impresionat.

A sosit apoi Luke Fair, un dj originar din Canada, care merita atentia noastra si despre care vom auzi cu siguranta lucuri bune si pe viitor. Ce va pot spune despre el este faptul ca in ultimii ani a depus o munca uriasa in studio, multe din piesele sale fiind incluse pe set-urile unor dj consacrati ca Sasha, David Morales sau Plump Djs. Sa nu uitam de asemenea si de showrile The Essential Mix ale lui Pete Tong. Deja familiarizat cu multe cluburi de renume din lume, Luke a mixat in locatii ca Pacha (Buenos Aires), Bedrock (London), Red Light (Paris), Space (Miami) si The Womb (Tokyo). Cu un set extraordinar, Luke Fair a reusit sa umple sala, mixand tot in jur de 2 ore. Atmosfera s-a incins dupa ora 2; tot felul de lume, de la oameni cu foarte multi bani, la oameni cu bani si la oameni cu mai putini bani. Dar majoritatea a fost atinsa de spuma societatii, de cei care vin in club pentru ca este scump, pentru ca se asculta muzica house (cu toate ca habar nu au ce e asta), si pentru ca asa se cade, asa se poarta acum o adunatura de ipocriti. Trecand peste asta, muzica a fost mult mai mult decat buna, culminand cu aerul care se cam infierbantase, caci tricourile au inceput sa se ude putin cate putin.

Dar lucrurile s-au mai schimbat la aparitia lui Digweed la platane, intrucat publicul a inceput sa tipe si sa bata din palme. Piesele au fost incredibile, majoritatea promo-uri, dar caldura a devenit pe la 5 aproape insuportabila. Aerul conditionat deja nu prea mai facea fata e si normal la peste 1000 de persoane prezente. Se pare ca Digweed a fost multumit de reactia publicului, caci mai interactiona cateodata cu el. Se luminase de-a binelea afara dar nici publicul, nici Digweed nu se lasau batuti, petrecerea continuand pana pe la 9 si ceva. Am iesit de acolo ca vampirii, caci afara soarele era demult pe cer. Este fascinant sa asculti de la unul dintre cei mai prestigiosi dj din lume un live set de aproximativ sase ore! As spune ca asta chiar este o performanta din partea dj-ului.

In ciuda neplacerilor mentionate mai sus, a fost o noapte frumoasa, de neuitat, care speram ca va ridica imaginea spatiului clubbing romanesc in lume. Dar va trebui ca atat administratorii cluburilor cat si organizatorii acestor evenimente sa acorde mai multa atentie publicului cunoscator. Poate fi vorba despre acea sincronizare cu spatiul extern, din mai multe puncte de vedere. Daca stau sa ma gandesc, mi-a ramas un gust nu tocmai dulce in gura, daca ma refer la public. Multi nu stiu inca sa aprecieze unele lucruri la adevarata lor valoare si nu realizeaza ca in aceste circumstante, prezenta lor este absolut inutila.








Popup detector