The Prodigy au incendiat insula de pe Lacul Morii

24 Iunie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sambata s-a consumat ce de-a doua zi de Coke Live. Un festival aparut parca de nicaieri si amplasat intr-o locatie despre care nu stie mai nimeni in Bucuresti: insula de pe Lacul Morii. Dupa un debut timid in prima seara, publicul a fost ceva mai generos sambata, venind pe insula in special pentru The Prodigy.

Locatie perfecta, acces dificil
Inca de la bun inceput am avut ceva emotii cu privire la zona in care se desfasoara Coke Live. Intrarea pe insula se face din Calea Giulesti, pe prima sau a doua strada pe stanga. Este o zona de case, cu drum neasfaltat.

Cand am ajuns la fata locului, am vazut un peisaj bizar: cativa punkeri care consumau din pet-uri de 2 litri, asezati pe borduri, vis-a-vis stand linistiti "satenii" din zona. Si ei consumau tot bere la 2 litri.

Unii, mai intreprinzatori, se urcasera pe acoperis. Pesemne, de acolo se vedea bine scena. Altii si mai grijulii, isi barasera locurile de parcare din fata caselor, astfel incat publicul de la festival sa nu parcheze acolo.

Drept urmare, parcarea a fost o problema, mai ales ca toti soferii cred ca s-au gandit daca nu cumva isi vor gasi masinile "curatate" pe dinauntru, la iesire. Pana la urma se pare ca am avut noroc. Eu, nu stiu ceilalti. Odata ajuns pe insula, am descoperit o locatie perfecta de festival.

O insula pe care intra linistit 30-40.000 de oameni, cu locuri suficiente pentru mici baruri sau tonete pentru bauturi sau mancare.

Romanian people, voodoo people
A urmat o pauza de circa 30-35 de minute, timp in care s-a instalat decorul pentru The Prodigy. In tot acest timp, fundalul sonor a fost asigurat de Dj Seb.

La Bucuresti, The Prodigy au revenit intr-o formula de 5, cu Keith Flint, Liam Howlett si Maxim din gasca de baza, carora li s-au adaugat un chitarist si un tobosar.

Recitalul lor a inceput in jurul orei 23.00, cu hitul "Breathe". In timpul show-ului, m-a surprins un lucru: Keith nu a cantat decat pe maxim 2 sau 3 piese.

In rest, partea vocala i-a revenit MC-ului Maxim, care si-a facut treaba cu brio. Si uite asa, cei 6-7.000 de oameni prezenti pe insula au cantat si au dansat pe hituri precum: "Smack My Bitch Up", "Vodoo People", "Out of Space", "No Good", "Fire Starter" sau "Their Law". Nice work, dar un recital totusi cam scurt. Prodigy au lasat basii sa urle. Si-au scos chitaristul in fata. Au scuipat. Si-au urlat mai toate hiturile. Desi nu mai e demult vremea unor Poison sau Firestarter, multimea a reactionat excelent.

Ice Ice Baby sub apa
Dupa Prodigy, nu am putut sa nu trag putin cu ochiul si la Vanilla Ice. Nu mai auzisem de el cam de mult si am vrut sa vad ce face pe scena, mai ales ca fusese anuntat ca vine in calitate de dj.

As! A venit cu un Dj si un tobosar pe scena si a cantat. Piesele mai vechi, reorchestrate, cu ceva distors pe ele si cu mici insertii de hard-core.

Inca din prima secunda, principala preocupare a lui Vanilla a fost sa arunce cu apa in public. Publicul nu prea a rezonat de piesele lui, nici macar la "Ice Ice Baby"...

La un moment dat, el a chemat pe scena cateva fete din public, pe care le-a stropit la greu cu apa. Nu stiu ce a avut in cap, insa chiar a excelat in materie de ... apa.

Muzica lui chiar nu m-a dat pe spate. In plus, fotografii, care se aflau sub scena, cred i-au adresat lui Vanilla numai vorbe de... mama.

Cea de-a doua seara a Coke Live s-a incheiat cu Tom Novy. Festivalul se incheie azi cu Nick Oliveri&The Mondo Generator, Ill Nino, The Cult si Incubus.

Cortul Dance
In cortul dance au fost probleme mai bine de o ora cu sunetul. The Model, Gojira si Thornado au stat minute in sir sa improvizeze un sistem pentru a recupera mixerul, care se stricase. Trancerii Super 8 & Tab au fost intr-o forma foarte buna, mixand mai bine de o ora piese trance si progressive trance. Un big up pentru Gojira, unul din DJ-ii care au dat viata tristului cort.

vedeta.ro


Popup detector