The Model lanseaza Principles of Modelling la Local Records

26 Noiembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

The Model semneaza cel de-al cincilea release Local Records, intitulat "Principles of Modelling ". EP-ul poate fi ascultat si descarcat gratuit de pe siteul LocalRec.


"Unul dintre lucrurile pe care The Model le face in mod constant este sa te tina pe pic ior gresit cand vine vorba de a-i ghici urmatoarea miscare: pe cand ai crezut c-ai inteles exact ce face si l-ai incadrat intr-o categorie convenabila, reuseste cumva, ca un cutit, sa-si croiasca o carare afara din desis.


Ai nevoie de-o dovada? Este de ajuns sa asculti cel mai recent EP al sau, “Principles of Modelling”. Prima piesa, “I Am Always on Your Mind” este remarcabila, construita in jurul unei multitudini de synth-uri old-school si trimite la producatorii de proto-house din ultima parte a anilor ’70. Din toata aroma aia Kraut iese o piesa care ar fi putut foarte bine fi produsa de niste minti delirante ale unor minimalisti clasici, precum Terry Riley.


Ganditi-va la Art Ensemble of Chicago in toiul unui jam session intr-un studio plin-och i de synth-uri vintage, si incepeti sa va faceti o idee vaga referitoare la amalgamu l simfonic care este piesa.


In “Six Days of Heat”, The Model ne prezinta sound-ul sau bine-cunoscut, pentru care este cunoscut si apreciat, ce imbina elektro dark si rece precum lama de brici si un vocal livrat de My Favorite Robot – la fel de rece si tutusi emotional; The Model ii spune “flacara rece”. Pentru puristi, piesa vine si cu o versiune instrumentala, care aduce synth-urile in fata, intr-o cascada de melodii.


Tot din zona adanca si intunecata a mintii sale vine si “Catwalk Drama”: un track pe cat de dark, pe atat de porno si de murdar. Ganditi-va la aceasta piesa drept razbunarea lui pe toate piesele house pe care le poti cumpara cate 10 pentru un dolar, si care contin toate bine-cunoscutele gemete false de extaz.


Ultima piesa, “Damen”, este o colaborare cu Camil Dumitrescu: e ca un tren pulsand in noapte, sirenele suierand, care tasneste spre tine, pentru ca mai apoi sa dispara in acelasi intuneric din care a aparut, inainte ca tu sa fi apucat sa-ti tragi sufletul. Este ca o calatorie in maruntaiele unui monstru dezlantuit si de neoprit. Acestea sunt principiile modelling-ului pentru The Model: transformarea necesara pentru a atinge Supra Sinele. O transformare ce poate fi anevoioasa, intunecata si surprinzatoare, dar in egala masura captivanta si plina de recompense."


text - Tom Wilson



Popup detector