Tatuajele, arta sau greseala?

05 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Moda vine si trece. Azi se poarta o anumita piesa vestimentara, un anumit tip de tunsoare, o anumita masina sau telefon. Pe toate le poti schimba dupa bunul tau plac sau dupa cum bate vantul schimbarii. Dar ce faci daca de dragul modei te-ai decis sa-ti faci un tatuaj?

Tatuajele si piercingurile au devenit curente sociale. Vedete, oameni de rand sunt atinsi de aceasta febra sociala. Permanente sau temporare, decorative sau doar un simplu moft ori teribilism, tatuajele au devenit pentru unii un mod de a-si intipari pe propria piele viata.

Numele iubitei sau al iubitului, scene mai importante din viata, simboluri, le poti vedea cu ochiul liber pe corpurile celor care au decis sa si le imprime cu un ac si tus. De ce au facut asta? Probabil pentru a impresiona, pentru a iesi in evidenta, pentru a demonstra sentimente, pentru a fi in pas cu moda sau pur si simplu pentru ca asa au simtit in acel moment.

Totusi, inainte de a face acest pas ar trebui sa va ganditi si la urmari: tineretea nu e vesnica, iar un tatuaj pe o piele flasca nu da prea bine. Relatiile vin si trec, iar daca tocmai te-ai despartit de iubita al carei nume il ai tatuat la vedere, ce vei face? Cauti o partenera cu acelasi nume? Nu. Pur si simplu il elimini, operatie ce costa timp, bani, rabdare si o cicatrice de toate frumusetea.

Tatuajul profesionist amplaseaza tusul in derma, dar cel neprofesionist in hipoderma, facand stergerea lui imposibila. Oricum stergerea unui tatuaj dureaza 4-6 sedinte, la 4 saptamani, pentru a nu provoca arsuri de piele.

In afara de afectiuni estetice, tatuajele s-au dovedit a fi daunatoare sanatatii: posibile infectii, tulburari vizuale, perturbarea fertilitatii. Multi pigmenti din cerneala folosita pentru tatuare provin din metale, care pot provoca reactii alergice. Asadar, inainte de a face un tatuaj mai bine te-ai gandi la consecinte.

AskMen.ro


Popup detector