Showcase olandez la Rokolectiv 2010

16 Aprilie 2010 Beat Factor BeatFactor

La editia din acest an a Rokolectiv, e prevazut un showcase special cu trei live-uri ale artistilor olandezi, realizat cu sprijinul TodaysArt Festival de la Haga si al Ambasadei Olandei la Bucuresti. Daca Legowelt si Nacho Patrol nu mai au nevoie de nicio introducere, ciuliti urechile la duo-ul house Juju&Jordash si la show-ul inclasabil al celor de la Syncom Data.


Un duo explorator si amator de confluente subtile de genuri, Juju&Jordash inseamna o abordare neortodoxa a canonului Chicago house, pe care ei il revitalizeaza creativ cu infuzii binevenite de post-rock, jazz si dub. Rezultatul este un mix cu apel atat catre dancefloor dar si catre amatorii rafinamentelor experimentale.

Deja consacrat in elita muzicala ca Legowelt, proiectul Nacho Patrol inseamna incursiunea electronica de tip safari a lui Danny Wolfers in traditiile si modernitatea culturii africane, de la Fela Kuti la ritmurile disco renascute care incita din nou ringurile de dans de astazi: afro-beat, funk si proto-disco, melanj exotic si totusi atat de familiar.

Syncom Data si-au strans seva electronica din cluburile underground ale Rotterdamului si din Haga pentru a face propriul lor decoct de esenta techno in ambalaj dub, cu ramificatii berlineze si jamaicane consistente.


Cititi si un scurt review si cateva poze de la editia de anul trecut a festivalului


Popup detector