Sex, violenta si droguri pe MySpace

06 Ianuarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Utilizatorii in varsta de 18 ani ai site-ului de socializare MySpace.com nu vorbesc decat despre sex, droguri si violenta. Potrivit unui studiu publicat in (APA), preluat de Bloomberg, 54 de procente din profilele tinerilor de pe acest site au continut despre comportament violent, imagini sexuale explicite, texte despre homucideri sau pasiuni ce includ consumul de marijuana sau alcool.

"Exista o legatura sporita intre adolescentii cu un comportament violent online si riscul ca acestia sa cada prada unor pedofili", spune Kimberly Mitchell, cercetator la Universitatea New Hampshire din Durham. Conform studiului, unul din sapte copii primesc solicitari de natura sociala in mediul online, riscul fiind crescut pentru cei care posteaza informatii sexuale despre propria persoana.

Studiul nu a inclus cele 12 procente de profile ce nu sunt accesibile publicului larg. Pentru a putea avea un profil pe MySpace, utilizatorii trebuie sa aiba peste 13 ani, iar informatiile nu sunt facute publice pana acestia nu implinesc varsta de 16 ani. Reprezentantii MySpace au refuzat sa comenteze studiul.

Ziare.com


Popup detector