Se epuizeaza biletele la Laurent Garnier

05 Februarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Au mai ramas doar trei zile in care va puteti compara bilete la unul dintre cele mai asteptate evenimente ale acestui inceput de an, Laurent Garnier. Ultimele bilete la pretul de 70 ron se pot cumpara de pe bilete.ro si de la clubul Studio Martin.

Laurent prefera cluburile mici in care se simte aproape de fanii lui in fata festivalurilor la care esti urcat pe o scena la mare distanta de public si nu reusesti sa ii simti cu adevarat.

Aflat la primul sau gig in Romania dupa ani intregi in care echipa Studio Martin a incercat sa il convinga pe parintele techno-ului sa bifeze si tara nostra in calendarul sau, Laurent Garnier va acorda un singur interviu care urmeaza sa fie dat presei in saptamana de dupa eveniment.

Laurent Garnier este astazi o legenda vie, atat de vie incat proiectele sale muzicale mereu surprinzatoare te-ar putea face sa simti ca este mereu la inceput de drum. Cand vine vorba de DJing, artistul stie cu siguranta ce inseamna auto-ironie si storytelling, fiind cunoscut si iubit atat pentru muzica sa cat si pentru micile interventii pe parcursul seturilor live.
Nascut la Paris, intr-o suburbie, micul Laurent detinea o vasta colectie de vinyl-uri, fapt usor de imaginat data fiind multitudinea de influente din muzica lui.

Aceste discuri au fost prima lui legatura cu lumea muzicii, inainte ca la 16 ani sa ajunga client fidel al cluburilor si al vietii de noapte pariziene. Garnier a fost fascinat de tot ce aveau cluburile de oferit, de la moda, celebritati, extravaganta, pana la diversele subculturi cu care puteai intra in contact. Ulterior a inceput sa lucreze chelner la ambasada Frantei din Londra, oras in care a descoperit raiul din punct de vedere muzical. In acea perioada, muzica electronica, desi inca la stadiul de subcultura, se bucura de o incredibila explozie in comparatie cu alte orase europene.

Pe masura ce scena clubbing din Marea Britanie se desfasura in toata splendoarea, Laurent a inceput sa mixeze sub pseudonimul DJ Pedro in clubul The Hacienda din Manchester.

Un meloman convins si un colectionar inrait, Garnier a depasit rapid sfera techno, muzica lui fiind influentata de mai multe stiluri, de la rock si punk pana la jazz si pop. Intors in Franta pentru stagiul militar, l-a cunoscut pe newyorkez-ul Frankie Knuckles si a inceput sa-si faca cunoscut numele si in cluburile pariziene cu seturile house si techno.

Alaturi de Eric Morand, Laurent Garnier a lansat unul dintre cele mai apreciate si revolutionare label-uri internationale de muzica electronica: F-Communications.

In intreaga sa cariera, Laurent Garnier a castigat multe premii internationale si a devenit un simbol al muzicii electronice. In ciuda statutului pe care l-a castigat, inca mai experimenteaza, creaza si surprinde, conferindu-i techno-ului doza de relaxare si pozitivism pe care astazi o gasesti din ce in ce mai rar.


Popup detector