Romania in competitie la Global Battle Of The Bands 2008

03 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Anul acesta Romania va fi prezenta pentru a doua oara la cel mai mare concurs mondial de muzica live 'The Global Battle Of The Bands'. GBOB deschis tuturor grupurilor muzicale, indiferent de genul de muzica interpretat si de notorietate. Doar doua conditii, muzica trebuie sa fie originala si interpretata in totalitate "live" fara nici un material preinregistrat.

Finala mondiala se tine in fiecare an in luna decembrie la Londra, unde se intrec castigatorii finalelor nationale din cele peste 35 de tari participante la competitie. Premiul cel mare consta in 100.000 de dolari cash, un turneu mondial de promovare si trofeul de aur "The best new band in the world".

Cu un regulament simplu dar strict, care face posibila participarea tuturor formatiilor indiferent de stilul de muzica abordat si carora li se ofera sanse egale, cu o jurizare serioasa si profesionala, GBOB ("gi bob") a devenit pepiniera din care firmele muzicale, producatorii, show-bizz-ul in general isi aleg colaboratorii si viitoarele vedete.

Anul trecut presedintele juriului finalei mondiale din Londra a fost cunoscutul Glen Matlock ( Sex Pistols ). Anul acesta vor fi prezenti in juriul din Romania oameni din music bizz din Anglia si Belgia pentru a oferi o garantie in plus corectitudinii si echidistantei.

Pana la aceasta ora si-au confirmat prezenta in juriu:

Cristin Tomeci (Belgia) Director National GBOB pentru Romania, Olanda si Ungaria
Alex Revenco (Romania) Senior Editor Jurnalul National
Matt Walker (Anglia) Producator si Director International GBOB
Luc Luypens (Belgia) Organizator festivalul Arock Antwerpen, Director GBOB Belgia

Alte nume vor fi anuntate pe masura confirmarii.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Londra de formatia Grimus din Cluj, castigatoarea finalei nationale GBOB 2007.

Sursa: GBOB


Popup detector