Programul complet al festivalului Rokolectiv, editia 2008

10 Martie 2008 Beat Factor BeatFactor

A treia editie a festivalului de muzica electronica si arte vizuale conexe - Rokolectiv, are loc pe 11 si 12 aprilie in clubul Session si pe 13 aprilie la Muzeul National de Arta Contemporana. Tema din acest an a festivalului: Playground.

In 2008 Rokolectiv incearca sa creeze un loc de joaca pentru muzicieni si artisti vizuali, cu concerte, prezentari, screening-uri si instalatii. Invitandu-i in Playground timp de trei zile, Rokolectiv forteaza mana artistilor sa-si impinga limitele creativitatii, sa faca loc Improvizatiei, Mutatiei, Speculatiei si Interactiunii, sau, dimpotriva, sa-si urmeze cu strictete regulile si limitarile impuse de propriul joc. Editia 2008 a Rokolectiv anunta (re)intoarcerea Live-ului si continua, ca si pana acum, sa stimuleze amestecul de genuri/medii.

La loc de onoare in acest an va fi miscarea / label-ul Underground Resistance. Legendele Detroit techno vin in premiera in Romania cu un live Interstellar Fugitives sub comanda lui "Mad" Mike Banks. Rokolectiv 2008 prezinta si un showcase dedicat scenei norvegiene - scena care a avut o evolutie aparte in lumea muzicii electronice - cu veteranul space-disco Bjorn Torske, mutantii future jazz Mungolian Jet Set si Elektrofant, house band-ul cel mai apropiat de cercul polar.

Festivalul va culmina cu concertul extraordinar al lui Jean - Jacques Perrey, pionier al muzicii electronice, unul dintre cei mai samplati artisti in viata. La cei 79 de ani ai sai, impreuna cu David Chazam, Perrey promite o intoarcere la copilarie, alaturi de jucaria sa preferata, ondiolina.

Pretul biletelor este de 75 RON / 3 zile (numar limitat) disponibile pe www.bilet.ro. Pretul unui bilet pe zi este de 35 RON, numai la fata locului.

Iata programul complet:

11 aprile / Session / 22h00
An on Bast [PL]
Pantha du Prince [DE]
Dat Politics [FR]
Underground Resistance [US]
The Model [RO]
[After] Dandy Jack & Sonja Moonear [CH/ CL]
Vali Chincisan / SKVJS [RO] / Suso33 [ES]

12 aprilie / Session / 22h00
Tom Wilson [RO]
Kalabrese pres. The Rumpelorchestra [CH]
Mungolian Jet Set [NO]
Elektrofant [NO]
Bjorn Torske [NO]
Dreamrec [RO]
[After] Magda [Sunrise event / not included]

13 aprilie/ MNAC/ 18h30
Mira Calix [UK]
Sillyconductor [RO]
Planningtorock [UK]
Khan of Finland [DE]
Daedelus [US]
Jean Jacques Perrey & David Chazam [FR]


Popup detector