Party intr-o intr-o fosta fabrica de ciocolata

01 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sambata, 6 octombrie, va avea loc un eveniment de muzica electronica in Bucuresti, intr-o fosta fabrica de ciocolata. Invitatul special este Dr. Alex Paterson din UK si DJ GLYON & YAK din Austria.

Tralala Events si Up2 pregatesc o seara diversificata din punct de vedere muzical, plecand de la Electro Breaks, Drumandbass, Dubstep, pana la Raggae, Dancehall, Irie Steps, Mellow Drumandbass si Rnb Hip Hop.

Stereo Avalanche Vol.1 va avea loc pe Calea Serban Voda, nr 225 linga Parcul Tineretului, locatia fiind o fosta fabrica de ciocolata. Vor mai mixa Roli Breaker, Romano (G4Sound), Bully (Tralala/ Darke*st), Zicu & Grand, Tomasan, Freakadadisk (20cm Records), Leizaboy (AnonimTm) si Sick & Deeproots.

Alex Paterson sau mai bine zis Dr. Alex Paterson este fondatorul grupului The Orb, fiind cel care a inventat practic stilul numit ambient house pe la inceputul anilor 90, oferindu-le ceva mai usor, mai abstract, clubberilor atunci cand cluburile isi inchideau portile. In 1992 grupul atinsese maximul de popularitate, albumul U.F.Orb ajungand pe locul 1 in topul britanic iar formatia aparand la Top of The Pops.

Patterson a lucrat cu cei de la Killing Joke si mai tarziu s-a angajat la EG Records altfel spus la Brian Eno acasa. Patterson impreuna cu Jimi Cauty au pus bazele The Orb, desi Jimi mai tarziu a parasit formatia devenind faimos cu noul sau proiect KLF.

In mai 1989 The Orb lanseaza EP-ul Kiss dedicat postului KissFM, EP ce contine multe sampleuri inregistrate de pe acest post. Alex Patterson incepe sa puna muzica prin Londra in aceasta perioada si la scurt timp este recrutat de Paul Oakenfold pentru clubul Heaven.

Desi The Orb si Alex Paterson traiesc vieti dierite este imposibil sa ii desparti. The Orb si Alex Paterson traiesc o relatie simbiotica unul il hraneste pe celalalt si celalalt il hraneste pe primul. Ca niste frati siamezi, nu poti spune care va fi urmatoarea destinatie dar poti fi sigur ca vor explora, impreuna, teritorii nepatrunse, intodeauna surprinzatoare.

Comenteaza acest eveniment pe forum, aici.


Popup detector