Noua lege in Olanda - Drogurile DA, tutunul NU

23 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Consumatorii de marijuana care adauga tutun in tigara, din coffeeshop-urile Olandei, vor incalca legea care va fi pusa in vigoare pe data de 1 iulie privind interzicerea fumatului in locuri publice.

Intr-un raport al publicatiei Belfast Telegraph, se consemneaza ca aproximativ 1300 de coffeeshop-uri s-ar putea inchide. Ministrul Sanatatii din Olanda sustine legea impotriva fumatului si declara ca Ar putea sa aibe un efect pozitiv faptul ca acesti consumatori nu vor mai pierde toata ziua in coffeeshop-uri si vor face alte lucruri cu timpul lor.

Din luna iulie, doar tigarile cu marijuana sau cannabis pur vor putea fi fumate in interiorul coffee-urilor, in detrimentul celor mixate cu tutun, care se vor putea consuma doar in aer liber. Pe langa aceasta lege, au aparut si reguli care obliga patronii de coffeeshop-uri sa previna inghesuiala la usi, dar le acorda dreptul sa amenajeze un mic spatiu pentru fumat, fara nici un serviciu inclus, pentru a proteja angajatii de fum.

Noua lege este o prostie. Va fi aproape imposibil sa intervina, deoarece nu au cum sa-si dea seama daca omul fumeaza cannabis combinat cu tutun, sau doar cannabis. declara Willem Panders, seful uniunii tutunului.

Legea tutunului va fi pusa in vigoare pe 1 iulie, la doar cateva saptamani de cand specialistii americani au facut public rezultatul studiului in care, fumatorii care folosesc cocaina in tigara au sanse de 50% sa devina dependenti.

In Olanda, coffeeshop-ul este locul unde cannabis-ul este vandut si fumat legal, in timp ce in cafe se consuma cafea, ceai etc.



Popup detector