Nereguli in cadrul premiilor DJ Mag Top 100

11 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Editia online a revistei britanice DJ Magazine a publicat un articol conform caruia editorii DJ Mag au descoperit o serie de nereguli in cadrul premiilor DJ Mag Top 100 atat de anul acesta, cat si de anul trecut. Pentru prima oara, voturile de anul acesta au fost confruntate manual, si nu pe baza tehnologiei, iar descoperirile facute i-au surprins pe toti.

Publisher-ul James Robertson a luat in vizor fiecare vot din cele 345.000, iar descoperirile sale au dus la descalificarea mai multor DJ-i. "Anul acesta, am decis sa investighez voturile in care apare acelasi IP de 50 de ori. Cei mai mari DJ-i din centrul investigatiei noastre sunt Christopher Lawrence si DJ Dan. Amandoi au avut acelasi marketing manager. In ambele cazuri, a fost folosit un script care sa ocoleasca sistemul nostru de securitate. Nu doar ca am primit mai multe voturi de pe acelasi IP, ci mai mult, am primit mai multe voturi de la mai multe IP-uri. Cu alte cuvinte, am primit si cate 50 de voturi de pe acelasi IP, in peste 20 de ocazii", afirma James Robertson.

Atat Laurence cat si DJ Dan au negat orice implicare in falsificarea voturilor. In schimb, chinezul DJ Tiesmi a admis faptul ca a platit pentru voturi. "Tiesmi mi-a explicat ca l-a costat aproximativ 260 de lire sterline pentru 100.000 de voturi; a platit un inginer programator care sa faca un script pentru a insela sistemul nostru de securitate", mai sustine Robertson.

Nu acelasi lucru s-a intampla cu cei mai mari DJ-i din lume, intre care Tiesto si Paul Van Dyk. "Este totusi comic, intrucat cei mai mari DJ-i din lume, ca Paul Van Dyk sau Tiesto, nu par sa aiba asemenea probleme".

Alte neregularitati au mai fost descoperite si la israelienii Flash Brothers, care au dat vina pe "prieteni si familie". DJ Erick Junior din Hong Kong a fost declarat cel mai rapid trisor din Est, intrucat timp de patru zile a fost primita o avalansa de voturi pentru el. Ca si ceilalti, a fost descalificat.

"Este rusinos ca DJ-ii au vrut sa triseze. Asta arata o lipsa de respect imensa fata de DJ Mag Top 100, fata de revista DJ Mag in sine si, in primul rand, fata de ceilalti DJ-i din competitie. Sa le fie rusine!" a precizat Lesley Wright, unul din editorii DJ Mag.


Popup detector