Microsoft lucreaza la un nou browser, Gazelle

24 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Cercetatorii Microsoft dezvolta un nou browser de internet, care ar putea oferi un grad de securitate mult mai mare decat cele existente acum pe piata, precum Chrome de la Google, Firefox de la Mozilla sau chiar Internet Explorer al Microsoft.

Numit Gazelle, browserul este bazat pe coduri de 5.000 de linii de C#, numite browser kernel, care ajuta la securizare si impiedica accesul programelor daunatoare la sistemul de operare, informeaza InfoWorld.

Deocamdata, Gazelle este doar un prototip, mai multe parti fiind bazate pe browserul IE. Diferenta majora a acestui noi browser consta in faptul ca ia in considerare fiecare parte a unui site web, gen frame-uri, subframe-uri si plugin-uri, drept elemente separate, si nu ca un intreg.

De asemenea, Gazelle va izola plugin-urile (bucatile de cod ce permit rularea unor alte programe in cadrul browserului si care pot contine virusi) de restul sistemului, pentru ca cele infectate sa nu afecteze decat acea pagina de web, nu intregul PC.

Singurul dezavantaj descoperit pana acum in teste este faptul ca noul browser ruleaza mult mai lent decat cele existente deja pe piata, tocmai din cauza noilor procese menite a securiza mai bine accesul la internet.

Ziare.com


Popup detector