Gaiser si Troy Pierce impart pupitrul de DJ in Bucuresti

28 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Spiritul M_Nus Records revine in acest weekend in Bucuresti. Sambata spre duminica, incepand cu orele 04.00, clubul Session ii va gazdui pe doi dintre cei mai prolifici artisti de la M_Nus: Gaiser si Troy Pierce.


Troy Pierce a mai mixat anul acesta in Romania in vara, in cadrul Sunwaves 2, iar Gaiser vine in premiera in Bucuresti.

Troy Pierce a crescut in Muncie, Indiana, nu departe de Chicago si Detroit. I-a fost greu sa reziste influentei acestor doua baze techno-house. In 1994 se muta la New York sa studieze fotografia si-si cumapara primele doua platane. In 2001 o cunoaste pe Magda la Detroit Electronic Music Festival si pe Marc Houle sase luni mai tarziu. Desi traiau in colturi de lume diferite, intre cei trei se leaga o prietenie muzicala foarte puternica. In 2003, cei trei debuteaza ca Run Stop Restore, moment in care Troy se muta in Berlin. Produce release-uri publicate la labeluri ca Minus, Underline si Mos Ferry Productions. In 2006, alaturi de Magda si Marc Houle fondeaza labelul Items & Things. Sunetul Troy Pierce e techno, e jos, e mecanic si exploreaza spatialitatea prin simplitate.

Jon Gaiser a crescut in Grand Rapids, Michigan, ascultand punk si cantand la tobe in diferite trupe. La 14 ani experimenteaza primul eveniment techno cu Richie Hawtin la butoane. Jon este fascinat. A parasit trupa de punk si a inceput sa colectioneze drum machines, synth-uri si efectere. S-a mutat in Detroit. Statea tot timpul in magazinul de vinyluri Record Time, vecin cu biroul Plus 8 Records. De aici si pana la a cunoaste si a deveni parte a familiei Minus, nu a fost decat un pas. Produce cu o energie irezistibila. Are o intuitie extraordinara privind mecanismul soundului minimalist. 2006 i-a adus un turneu mondial Europa, SUA si Japonia. Pana in prezent a produs peste 10 ep-uri si remixuri. E un muzician ce creeaza instinctiv, transformadu-si starile in sunete prin intermediul computerului.

Pe cei doi artisti ii puteti asculta pe m-nus.com. Detalii despre petrecere puteti gasi pe forum, aici.


Popup detector