Interviu cu Tom Wilson

20 Noiembrie 2006 Beat Factor BeatFactor

Poate va este cunoscut numele de la emisiunea pe care o avea la TVR cu Gianina Corondan, sau de la articolele din diverse reviste romanesti, sau de la party-urile organizate in Embryo, Web sau Amsterdam. Tom Wilson nu este roman, asa cum bine ati ghicit; s-a nascut in nordul Angliei prin 80. A calatorit si prin Japonia, prin Londra, si acum cativa ani s-a stabilit in Bucuresti.

A pus muzica alaturi de nume ca DJ Woody, Malcolm Catto (Mo Wax), First Rate (the Scratch Perverts), Roots Manuva, DJ Woody (World Vestax Scratch Champion), Dante Carfagna & Chase One, Huw & Cam (aka the Mr Bongos soundsystem), The 100% Dynamite Sound System (SoulJazz Records), The Table Gimps turntable super-crew (DJ Woody, Richie Ruftone, Bunty), Pedro (James Rutlidge, Melodic Records/Twisted Nerve), Adam Freeland, Bonobo (Tru Thoughts/Ninja Tune), Jazzman Gerald (Gerald Short, Jazzman Records).

Tot el este cel care a intemeiat conceptul de DJ Democracy in Bucuresti, pentru doi ani de zile. In acest concept, fiecare DJ, fie ca era cunoscut sau nu, avea dreptul sa puna muzica 15 minute intr-un club. A studiat la Oxford facultatea de politica, filosofie si economie (da, toate trei domeniile in aceeasi facultate).

Interviu: Tom Wilson, un englishman al Romaniei



Popup detector