Iggy and The Stooges la BESTFEST 2009!

11 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Iggy Pop , `nasul muzicii punk` pentru prima data in Romania! Iggy and The Stooges la BESTFEST 2009! Dupa Motorhead , Iggy and the Stooges este noul nume confirmat in programul primelor trei zile de BESTFEST!

Cea de a treia editie BESTFEST se va desfasura in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, pe parcursul a patru zile: 2, 3, 4 si 5 iulie. Ultima zi a festivalului, BESTFEST AFTERSHOCK, va avea drept cap de afis legendara trupa Manowar .

Iggy Pop , pe numele sau adevarat James Newell Osterberg, a avut un succes rasunator pe scena muzicii rock, numerosi artisti precum Sex Pistols sau Nirvana declarandu-se influentati de stilul sau inconfundabil.

Considerat un inovator al punk-rock-ului, fapt care i-a atras si porecle precum The Godfather of punk sau The rock Iguana, Iggy Pop este recunoscut pentru prestatiile live cu adevarat spectaculoase, debordand de energie.

Iggy si-a inceput cariera ca tobosar in diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele fiind si cea al carei nume l-a inspirat in alegerea pseudonimul de scena.

In perioada anilor 60 70, Iggy Pop a fost membru de baza al trupei de punk - garage rock The Stooges , insa popularitatea sa a crescut odata cu startul carierei solo, hit-uri precum Lust for Life, I'm Bored, Real Wild Child, Candy sau The Passenger fiind deosebit de bine primite de public.

In 2003 Iggy a lansat albumul Skull Ring, al 14-lea din cariera solo, material ce include si colaborari cu Sum 41, Green Day , Peaches si The Trolls. Mai mult decat atat, pe album se regasesc si piese alaturi de fostii membri The Stooges , lucrul la acest material convingandu-l pe Iggy sa reuneasca trupa sa de suflet.

Din 2004, Iggy Pop alaturi de Ron Asheton (chitara), Scott Asheton (tobe), Mike Watt (bass) si Steve MacKay (saxofon) au inceput sa concerteze impreuna sub numele - Iggy and The Stooges , trupa fiind cap de afis la festivaluri precum: Sziget, Lowlands sau Glastonbury.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei, iar biletele pentru BESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Abonamentele BESTFEST si biletele pentru AFTERSHOCK pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si on-line, de pe siteul myticket.ro.


Popup detector