Glastonbury - cel mai mare festival noroios

24 Iunie 2007 Beat Factor BeatFactor

In acest week-end (22 -24 iunie) are loc in Anglia cel mai noroios festival Glastonbury. Desi locul in care se desfasoara nu e unul tocmai prietenos din cauza ca ploua foarte mult si participantii trebuie sa fie dotati cu sosoni sau chiar cu cizme de cauciuc pentru a avea o sansa in fata namolului, Glastonbury a devenit unul din cele mai mari festivaluri in aer liber din lume.

Daca la prima editie a evenimentului, care a avut loc in 1970, pretul unui bilet a fost de o lira incluzand lapte din partea casei si au participat aproximativ 1500 de oameni, in 2005 pretul unui tichet a ajuns la 125 de lire, pret platit de 153 000 de participanti.

Inainte de editia de anul acesta BBC ii sfatuia pe cei care si-au cumparat bilete: `Asigura-te ca ai la tine papuci de cauciuc, asta ar prinde bine (vei petrece mult timp in ei)... (si) ia-ti haine de schimb pentru ca sigur cineva se va umple de noroi, oricat de mult te-ai stradui sa eviti asta.

Daca vrei sa eviti o cazatura, uita-te cu atentie pe unde calci si ia-o incetisor. Ideal ar fi sa te plimbi impreuna cu cineva de care sa te poti agata cand simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare (asta daca nu cumva va veti prabusi impreuna)`.

In ciuda acestui avertisment, 148 000 de oameni au hotarat sa infrunte ploaia si noroiul si au impanzit astazi (22 iunie) campiile pe care se desfasoara Glastonbury, conform site-ului oficial al evenimentului.

Si nici nu-i de mirare, avand in vedere ca doar pe una din cele sase scene canta week-endu asta: Arctic Monkeys, Kasabian, The Fratellis, Bloc Party, The Magic Numbers, Amy Winehouse, Gogol Bordello, The Earlies, Adjgas (22 iunie), The Killers, The Kooks, Paul Weller, Paolo Nutini, Lily Allen, Dirty Pretty Things, Guillemots, The Pipettes, Seasick Steve, Liz Green (23 iunie), The Who, Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Dame Shirley Bassey, James Morrison, Marley Brothers, Corb Lund (24 iunie).

bestmusic.ro


Popup detector