Festivalul Rokolectiv 2008 are loc in acest weekend

10 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

'Fugitivii vin pentru prima oara in Europa de Est! Vino la Rokolectiv sau citeste despre asta in ziarele de a doua zi". Cam asa suna un mesaj postat de Underground Resistance pe propriul site. Festivalul Rokolectiv incepe maine, 11 aprilie, cu un maraton artistic de trei zile, primele doua la Session Club si a treia la MNAC.

A mai fost suplimentata o transa de bilete la Rokolectiv 2008, ce sunt disponibile la pachet (toate cele trei zile) la pretul de 70 lei. La intrare platiti 35 de lei pe seara.

Vineri, 11 aprilie, in clubul Session, "vedetele" serii sunt cu siguranta Underground Resistance, legendarul colectiv de muzica techno ce va mixa in Bucuresti sub denumirea Interstellar Fugitives. An on Bast va pregati o "delicate synthetic music", iar show-ul trupei franceze Dat Politics va umple cu siguranta seara de energie. Pantha Du Prince va da o lectie de romantism electronic, iar The Model va pregati o prestatie Dark Techno Baroque. Totul se petrece in paralel cu prestatia VJ-ilor SKVJS si Vali Chincisan. Dandy Jack si Sonja Moonear vor inchide prima seara a festivalului cu un DJ set.

Sambata, 12 aprilie, tot in clubul Session, Tom Wilson da tonul. Prin noul sau proiect, Kalabrese se foloseste de sintetizatoare vintage, instrumente acustice si percutie, cu un sound special autointitulat acustic-house sau folk-house . Seara de sambata reprezinta si un showcase special dedicat scenei norvegiene, cu veteranul space-disco Bjorn Torske, mutantii future jazz Mungolian Jet Set si Elektrofant, house band-ul cel mai apropiat de cercul polar. Proiectiile video poarta semnatura Dreamrec. Si daca nu va ajunge, de la ora 06.00 AM va asteapta Magda; este alt eveniment (organizator Sunrise), alta intrare (30 lei biletul), aceeasi locatie (Session).

Duminica, 13 aprilie, nu este o zi cu ghinion, pentru ca vom avea onoarea de a vedea un clasic in viata, la MNAC (Muzeul National de Arta COntemporana) - Jean Jack Perrey. Daedelus va reprezenta Ninja Tune printr-o prestatie inedita, artista britanica Mira Calix va transpune intr-un show special "muzica" salbaticiei. Janine Rostron aka Planningtorock va insufleti din punct de vedere muzical vechea Casa a Poporului, iar Khan din Finlanda promite o calatorie muzicala deosebita. Sillyconductor este o surpriza si pentru noi, pentru ca aceasta este, practic, una din primele sale prestatii cu publicul in Romania.

Orele de incepere ale festivalului Rokolectiv sunt urmatoarele:

Vineri 22h00/ Club Session/ Str. Elefterie, 47-49 (Complex Comercial Cotroceni)
Sambata 22h00/ Club Session/ Str. Elefterie, 47-49 (Complex Comercial Cotroceni)
Duminica 19h30 (in loc de 18h30 cum era prevazut initial) / MNAC/ Calea 13 Septembrie


Popup detector