Fanii muzicii dance se aseamana cu fanii muzicii rap

09 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Un nou studiu efectuat pe 30,000 de fani ai muzicii arata ca exista legaturi puternice intre gusturile muzicale si personalitatea oamenilor, iar fanii muzicii dance sunt cei mai capriciosi si introvertiti. Profesorul Adrian North, de la universitatea Heriot Watt s-a ocupat de acest experiment si spunea ca fanii dance se aseamana cu fanii rap, insa sunt mult mai neprietenosi si introvertiti si asemenea fanilor rock nici prea amabili si nici prea generosi.

Participantii la studiu provin din diferite tari si au fost rugati sa aleaga dintre 104 stiluri muzicale si sa vorbeasca despre viata si personalitatea lor. Intotdeauna am stiut ca exista o legatura intre gusturile muzicale si personalitate. Acum este prima data cand am fost capabili sa demonstram. Nimeni nu a facut acest studiu pana acum, pe o arie atat de larga, declara North.

Unele dintre rezultate difera de stereotipurile cunoscute. Cine s-ar gandi ca fanii muzicii clasice si cei ai heavy metal-ului ar impartii cateva caracteristici de baza, cum ar fi creativitatea sau modestia? In final au aparut si rezultate comice, cum ar fi lenea la ascultatorii de reggae, sau cumva ironic, orgoliul foarte mare al ascultatorilor de blues. Cat pentru fanii muzicii dance, caracteristica dominanta este irascibilitatea. Citeste mai mult despre studiu pe BBC News.



Popup detector