Dubai cea mai periculoasa destinatie a drogurilor

18 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Organizatia britanica pentru drepturi civile, Prisoners Abrod (PA) a avertizat ca Emiratele Arabe Unite este unul dintre statele cu risc major, pentru calatorii care nu cunosc legile foarte stricte ale acestui tari. Autoritatile din Dubai nu au nici un fel de toleranta in ceea ce priveste consumul de droguri.

Ignoranta nu este o defensiva buna, a declarat pentru The Guardian Pauline Crowe, seful organizatiei PA. Este foarte usor sa te duci descoperit. Cel mai bun sfat este sa fii inteligent si sa faci cercetari inainte sa pleci la drum.

Raportul PA noteaza ca in Dubai sunt interzise pana si semintele de mac sau unele medicamente care se folosesc la raceli, precum codeina. Purtatorul de cuvant al guvernului din Dubai declara ca daca reusesti sa opresti aceste cantitati nesemnificante, este mult mai usor sa stopezi cantitatile mari care ar putea intra in tara. Fiecare stat are propriile reguli. Cazul acesta il intalnim in orice tara, nu doar in EAU. Metoda pe care o aplicam nu este foarte diferita fata de alte tari. De exemplu, daca ajungi in Statele Unite, o sa-ti dai seama ca sunt multe medicamente interzise si acolo.

Raportul mai spune ca 126 de britanici sunt inchisi in Spania, 47 in Thailanda si 18 in India, iar unul dintre retinuti este Patrick Malluzzo, care a vorbit cu Daily Mail in aceasta saptamana despre terifianta experienta traita, dupa ce a fost arestat pentru consum de marijuana. Fostul bancher a fost condamnat la 10 ani de inchisoare acum patru ani, iar cazul a fost atat de socant incat in momentul de fata, biroul anti-drog din Marea Britanie lupta pentru eliberarea sa.

Barbatul in varsta de 30 de ani a vorbit cu reporterul Daily Mail, venit special in vizita la inchisoarea Kota saptamana trecuta. Prima data, m-au ars repetat cu tigara. Asta m-a facut sa lesin. Ma gandeam, Nu mai pot sa indur. Apoi mi-au pus o pereche de clesti pe testicole. Atunci am cedat si am spus Orice vreti sa semnez sau sa declar, o fac.

Patrick a descris si cum este sa fii singurul alb dintr-o inchisoare indiana. Detinutii sunt inchisi in celule mici, pline cu sobolani, insecte si boli. Toti au facut misto de mine luni de zile si asta te innebuneste. Am fost amenintat si mi s-a pus cutitul la gat de nenumarate ori. Mi-au cerut si au incercat sa faca sex cu mine, insa am ignorat totul si in cele din urma s-au oprit.



Popup detector