Download-ul ilegal de muzica nu va mai fi pedepsit prin lege

24 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Din anul 2003 peste 35,000 de oameni au fost trimisi in judecata pentru download-ul ilegal de muzica, dar acest fenomen este pe cale sa se incheie dupa ce asociatia Recording Industry Association of America (RIAA) a anuntat ca planuieste sa dizolve aceasta actiune impotriva download-urilor ilegale, relateaza NME.com

In schimb RIAA va colabora cu furnizorii de internet impotriva pirateriei si vor urmari dealerii in locul utilizatorilor. Pentru cei ce vor descarca ilegal muzica, li se vor trimite avertismente si daca acestea nu sunt respectate, furnizorii de internet pot intrerupe conexiunea pe termen nelimitat.

Credem ca va fi greu sa implementam acest nou sistem, dar suntem siguri ca este cea mai buna alternativa in momentul de fata si va avea un impact semnificant.declara purtatorul de cuvant RIAA pentru Reuters.

RIAA reprezinta unele dintre cele mai importante label-uri precum Warner Music Group, EMI, Universal Music si Sony Music, iar toate procesele in desfasurare vor fi finalizate, insa acestia au declarat ca nu vor mai apela de acum inainte la aceasta modalitate.



Popup detector