Cele mai bune albume din 2010

15 Decembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Criza financiara din 2010 se pare ca nu prea a afectat creativitatea artistilor de muzica electronica. Iata care sunt cele mai bune 20 de albume de muzica electronica (in viziunea portalului Resident Advisor), din acest an care se sfarseste, incet dar sigur.


Cel mai bun album ii revine lui Dan Snaith, impreuna cu compania sa, care formeaza Caribou, considerat unul dintre cele mai spectaculoase proiecte live din acest an. LP-ul Swim a primit o nominalizare la 2010 Polaris Music Prize, pe langa titluri precum "Les Chemins de Verre" de la Karkwa, "Nice, Nice, Very Nice" de la Dan Mangan, "Heartland" a lui Owen Pallett sau "Sainthood" de la Tegan and Sara. In formula live, Caribou inseamna, sub atenta conducere a lui Dan Snaith, si alti trei muzicieni, Ryan Smith (live), Brad Weber (live) si John Schmersal (live).


Pe locul al doilea se afla LP-ul "Cosmogramma" de la Flying Lotus lansat la Warp, iar pe locul al treilea albumul "The Traveller" al lui Shed lansat la Ostugt Ton.


Pe locul patru se afla "Splazsh" al lui Actress, adica Darren Cunningham. Materialul a fost lansat la Honest Jon's Records. Dial se pozitioneaza pe locul 5, cu albumul "Glass Eight" al lui John Roberts, iar pe locul 6 se claseaza LP-ul lui Pantha Du Prince, "Black Noise", lansat in prima jumatate a anului al Rought Trade. "There Is Love In You" a lui Four Tet se afla pe locul 7, iar albumul lui Scuba, "Triangulation", pe locul 8.


Pe locul 10 se afla noul album al lui Matthew Dear, "Black City". Pe locul 14 se afla albumul lui Bonobo, "Black Sands", lansat la Ninja Tune, iar pe locul 15 albumul lui Darkstar, "North", lansat la Hyperdub.


Peter van Hoessen si al sau "Entropic City" se afla pe locul 17, iar pe locul 19 se pozitioneaza albumul "Music For Real Airports" de la The Black Dog, lansat la Soma. In coada clasamentului, pe locul 20, se afla Prins Thomas, album (ce se numeste tot "Prins Thomas") lansat la Full Pupp.


Clasamentul integral este disponibil pe Resident Advisor.


Popup detector