Ben Klock ramane fidel muzicii techno

11 Iunie 2010 Beat Factor BeatFactor

Ben Klock figureaza pe scena internationala de techno de mai bine de zece ani. A debutat la Clockworks Recordings, iar de cativa ani face parte din familia Ostgut Ton si este rezident al clubului Berghain din Berlin.


In cadrul unui interviu pentru cei de la Juno, Ben Klock povesteste cum s-a apucat de mixat si de facut muzica electronica, ce background muzical are, si multe altele.


"Cantam la pian si chitara, compuneam cantece si ascultam de toate: de la funk, rock, pop - orice. Insa nu pera eram satisfacut, intotdeauna eram in cautarea a ceva nou in muzica", povesteste Ben Klock.


In materie de noutati, printre cele mai recente realizari profesionale ale lui Ben Klock se numara compilatia Berghain 04. "Intrucat internetul este plin de dj set-uri gratuite si podcast-uri, am considerat ca o compilatie CD trebuie sa ofere ceva mai mult de atat. Astfel, am pus in aceasta compilatie cat de multe piese nelansate si exclusive am putut. Procesul de selectie muzicala mi-a luat cateva luni".



"Am inceput sa ies in cluburi din ce in ce mai mult. Imi amintesc cand am ascultat "Inner City Life" de la Goldie pentru prima data. Mi-a luat mintile, pur si simplu! Am zis ca asta e ceva complet nou. Am inceput ca DJ de drum & bass, insa pentru doar cateva luni. Intr-un final amd escoperit ca muzica techno si house sunt mai puternice, distractive si rezista in timp."



"Sa mixez in Berghain a fost ca un vis devenit realitate. A avut un impact major asupra mea, ca DJ si ca producator. Pe de alta parte, nu doar Berghain m-a influentat, ci a fost si o chestie viceversa; eu si ceilalti DJi am influentat acel loc. "




Ben, la fel ca si Shed, Martyn sau 2562 (si chiar al nostru Cosmin TRG), este atras de filtrul dintre dubstep si techno. "Imi place atmosfera pe care o emana unele piese dubstep, imi place sa ascult in masina. Cred ca este grozav ca artisti din ambele genuri (n.r. dubstep si techno) isi schimba ideile si se inspira reciproc. Intr-un final insa, sunt cu siguranta fidel muzicii techno".



Ben Klock este cu siguranta un MUST pentru scena de club din Bucuresti. Interviul integral il puteti lectura pe Junodownload.


Popup detector