Cele mai bune compilatii din 2010

13 Decembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Desi piata muzicala electronica nu mai favorizeaza la fel de mult ca acum cativa ani compilatiile mix cd, oficiale, exista in continuare material destul cat sa inunde industria. Sau macar sa se realizeze un top 20.


In traditionalul top de final de an al celor de la Resident Advisor sunt prezente 20 dintre cele mai bune compilatii lansate in 2010; in viziunea lor, fireste.


Primul loc este ocupat de Ben Klock - Berghain 04. Aproximativ doua treimi din piesele mixului sunt nelansate, incluzand piese marca DVS1, Martyn, Levon Vincent si remixul lui Marcel Dettmann la Junior Boys. Compilaria are si doua piese exclusive produse de Klock: Compression Session 1 si Elfin Flight, o colaborare cu Elif Bicer. Ca si editia anterioara a compilatiei, mix-ul va fi acompaniat de doua 12-inch-uri, plus un EP digital only.


Pe locul 2 se afla compilatia lui Michael Mayer, "Immer 3", lansat la Kompakt. Acest mix vine la opt ani dupa Immer, mult iubita compilatie care coincide cu lansarea pe scena internationala a casei de discuri Kompakt, care inca se numara printre cele mai iubite case de discuri din lume. Ca de obicei, selectia lui Mayer ofera un numar impresionant de piese de la artisti precum Gui Boratto si al sau remix la Massive Attack, Terranova sau Closer Musik.


Cea de-a treia pozitie este ocupata de catre DBridge & Instramental, si anume FabricLive 50. Dupa doua podcasturi servite fanilor in fiecare luna, acum baietii cu drumn'n'bass-ul vin cu o noua realizare mareata, mai exact FabricLive-ul cu numarul 50. "Intentia noastra a fost ca acest FabricLive 50 sa fie cel mai bun podcast pe care l-am facut pana acum. Asta este tinta noastra. Cand am fost invitati sa mixam aceasta compilatie, am rugat oamenii care produc muzica pe care o iubim sa ne scrie ceva special pentru acest disc. Astfel, Distance, Scuba, Genotype and Instra:mental ne-au respectat rugamintea", a spus D-Bridge.


In topul celor mai bune 20 de compilatii din 2010 se mai numara Optimo - Fabric 52 (pe locul 5), Anthony Shake Shakir - Frictionalism: 1994 - 2019 (pe locul 6), James Holden - DJ Kicks (pe locul 8), Scuba - Sub:Stance (pe locul 11), Shackleton - Fabric 55 (pe locul 12), Apparat - DJ Kicks (pe locul 14), Tensnake - In The House (pe locul 16), Surgeon - Fabric 53 (pe locul 17), Various Artists - The Minimal Wave Tapes Vol 1 (pe locul 20).


Clasamentul integral il puteti rasfoi pe Resident Advisor.


Popup detector