Avem fete la platane in Romania?

23 Ianuarie 2007 Beat Factor BeatFactor

DJ-ingul a inceput sa devina o 'meserie' destul de cautata in Romania. Pentru ca barbatii domina in lumea muzicii electronice, cateva DJ-ite internationale s-au facut remarcate relativ usor, devenind astfel legende. Am cautat si noi DJ-ite romance, si iata ce am gasit.

Fie ca este vorba despre Magda, Mistress Barbara, Miss Kittin, Miss Nine, Sandra Collins, Ellen Allien, Margaret Dygas si altele, DJ-ii de sex feminin s-au impus printr-o dibacie admirabila in tehnica si o selectie muzicala inteligenta.

In Romania, DJ-ii de sex feminin sunt destul de greu de gasit, ca drept dovada ca aici inca sta la baza mentalitatea misogina. Dupa cateva cautari, am reusit sa descoperim cateva nume, intre care Vanda, Alexandra Marinescu, Tina (MC), Atena, Sister Candy, DJ Mara, Boru, Ellie N, Dudette (din grupul Darke*st).

Alexandra Marinescu este o fosta gimnasta romanca si la ora actuala este stabilita in Bucuresti. Muzica ei pleaca de la progressive trance la trance, electro presarat chiar cu tech. Vanda este o fata cunoscuta in primul rand pentru emisiunile de 'clubbing' de pe la diverse posturi TV romanesti. Este si om de radio, si DJ de club, moderator de emisiune. In vestul tarii, mai exact in Timisoara, Tina presteaza ca MC de cativa ani incoace. A participat la anonimTM in Timisoara si prin tara (Deva, Bucuresti, Cluj, Targu-Mures, Arad): 48h, TMBase, DeLaHoya, Rock la Mures, Felsziget. Atena a debutat recent in Bucuresti la clubul Loggia si se axeaza pe segmentul muzical techno. Pe Boru a recomandat-o Tom Wilson; promoveaza electroclash si new wave. A putut fi vazuta in Bucuresti in cluburi ca Web, Embryo sau Expirat.

Si cu siguranta ca asta nu este tot. In cazul in care ne-a scapat cineva, nu ezitati sa ne aduceti la cunostinta.


Popup detector